Франція допоможе у відбудові української енергетики та критичної інфраструктури

Україна та Франція обговорили список пріоритетних проектів з відбудови енергетики та критичної інфраструктури, які будуть реалізовані в межах Грантової угоди між урядами двох країн на 200 млн євро.

Про це йшла мова під час зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з делегацією Французької Республіки на чолі зі Спеціальним уповноваженим Президента Французької Республіки з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном.

Грантові кошти від Уряду Франції будуть спрямовані насамперед на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури в таких секторах, як енергетика, охорона здоров’я, інфраструктура, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування та житлове будівництво.

Під час зустрічі сторони обговорили потреби України у сфері розмінування — збільшення закупівлі обладнання, навчання персоналу та розвиток потенціалу протимінної діяльності. Також мова йшла про реалізацію урядових програм підтримки громадян і бізнесу — єОселя, «Доступні кредити 5-7-9%», програми грантів для малих та середніх підприємств, а також урядової політики «Зроблено в Україні».

Джерело: Кабінет міністрів України

Сообщение Франція допоможе у відбудові української енергетики та критичної інфраструктури появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top