Модні сукні-2024: експерти розповіли про актуальні тренди

Сукня — невід’ємний елемент гардероба будь-якої жінки. Різноманітність тканин, фасонів, забарвлень, принтів дає змогу підібрати модель на будь-який сезон, фігуру і випадок. При цьому багато жінок хочуть, щоб сукня не тільки була красивою, зручною і відображала їхню індивідуальність, а й відповідала модним трендам. Які моделі актуальні цього літа, як їх носити і з чим поєднувати, розповіли експерти видання «Українська мода». Про це повідомляє Акцент.

Прозорі тканини і сміливі вирізи

Модні сукні-2024 - Прозорі тканини і сміливі вирізи
Модні сукні-2024

Це один із найзухваліших трендів 2024 року. Стилісти зазначають, що він є реакцією на глобальне потепління, через яке літо стає дедалі спекотнішим і спекотнішим. У сильну спеку жінки віддають перевагу легким і повітряним сукням, які не сковують рух і дають змогу вільно дихати. Прозорі сітчасті тканини і відкриті силуети якраз відмінно справляються з цим завданням.

Це, втім, не означає, що доведеться оголюватися: багато дизайнерів вдало комбінують прозорість і сміливі вирізи зі щільними тканинами, які не тільки прикривають потрібні частини тіла, а й створюють стильний контраст. Моделі суконь, у яких цей тренд реалізовано з розумом і смаком, здатні приховати недоліки фігури і підкреслити її переваги.

Стильний монохром

Модні сукні-2024 - Стильний монохром
Модні сукні-2024

В актуальних трендах для суконь у нинішньому році значиться чорно-біла гама. Строгий контраст має стильний вигляд і робить образ елегантним. За словами експертів, цей тренд відображає складні виклики, що нині стоять перед світом, а чорний і білий кольори символізують боротьбу і протистояння, і водночас силу і впевненість. До того ж, нагадують стилісти, речі в чорно-білій гамі універсальні, це вічна класика.

Можна носити повністю чорні або білі сукні, можна поєднувати ці кольори в одній моделі, створюючи цікаві оптичні, геометричні та графічні ефекти. Стильний вигляд матиме монохромний образ, розбавлений яскравими акцентами: це можуть бути червоні туфлі, синя біжутерія, зелена сумка або жовтий пояс.

Ефектний металік

Модні сукні-2024 - Ефектний металік
Модні сукні-2024

Цей тренд навіяний Олімпійськими іграми, які просто зараз проходять у Парижі. Золотий, сріблястий і бронзовий металік не тільки відсилають до головних нагород змагань, а й уособлюють собою розкіш, гламур і свято.

У сукнях цей модний тренд може бути реалізований у різних комбінаціях. Це може бути чистий металік — яскравий, ефектний, що приковує погляди. А може — в поєднанні з пастельними, неоновими та іншими кольорами і відтінками, що створюють незвичайний контраст. З сукнею в кольорі металік матимуть чудовий вигляд металеві деталі та аксесуари — застібки, ґудзики, ланцюжки, сережки, брошки тощо.

Соковита вишня

Модні сукні-2024 - Соковита вишня
Модні сукні-2024

Ще один актуальний тренд у сукнях на цей рік — колір стиглої вишні, який також називають кольором бичачої крові, бургунді або бордо. Він символізує пристрасть, силу і водночас — жіночність і романтику. Модна сукня в кольорі стиглої вишні може бути однотонною, а може являти собою його комбінацію з іншими кольорами і відтінками. Стилісти рекомендують доповнити образ аксесуарами насичених тонів.

Груба шкіра

Модні сукні-2024 - Груба шкіра
Модні сукні-2024

Шкіряні сукні в стилі ремісника — абсолютний хіт 2024 року. Вони хоч і виглядають грубими та масивними, насправді поєднують у собі функціональність і комфорт. Такі моделі, як правило, мають простий і вільний крій, часто доповнені широкими кишенями. Їх шиють зі штучної лакової шкіри, яка буває різних кольорів — від класичного білого і чорного до трендового бордо і світло-зеленого. Шкіряні сукні в стилі ремісника зручні та практичні, це чудовий варіант на кожен день — вони не сковують рухів. До того ж, зазначають стилісти, їх легко поєднувати з іншими речами: топами, сорочками, куртками, светрами і навіть пальтами.

Квіткові принти

Модні сукні-2024 - Квіткові принти
Модні сукні-2024

Ніжні, жіночні та романтичні, вони знову в моді. Сукні з такими принтами цього року відзначилися в колекціях багатьох іменитих дизайнерів. Вони універсальні, зазначають експерти: мають доречний вигляд на жінках будь-якого віку, з будь-яким типом фігури та поєднуються з більшістю стилів. Підходять на кожен день і для особливих випадків. Під сукні з квітковими принтами легко підбирати взуття (підійдуть туфлі або босоніжки в колір основного фону, контрастних кольорів, білі кеди мокасини) та аксесуари.

Отже, актуальні тенденції в моді дають змогу обирати сукню з великого розмаїття за смаком і при цьому залишатися в тренді.

Share this post

нет
scroll to top