Україна востаннє перейде на зимовий час: коли переводити годинник

Цієї осені переведення годинників в Україні буде останнім. Зимовий час 2024 року залишиться і навесні стрілки не будуть переводити назад, на літній час. До цього часу в України переводили годинники двічі на рік: навесні та восени.

Але у липні Верховна Рада проголосувала за скасування переведення годинників. Тому цього разу перейдемо востаннє на зимовий час.

Щороку українці переходили на зимовий час в останню неділю жовтня.

Цього року це буде 27 жовтня. Рівно о 04:00 потрібно перевести стрілки годинників на одну годину назад. Тобто, якщо це було 04:00 то стане 03:00.

Сучасні годинники, смартфони, ноутбуки та інші пристрої переводять стрілки автоматично. Тому переводити вручну доводиться тільки механічні годинники.

Не всі українці погодились з рішенням народних депутатів. Особливо залишилися задоволеними тим, що в Україні назавжди залишиться саме «зимовий» час.

У такому разі в східних областях нашої країни (а саме Луганська, Донецька та частина Запорізької області) влітку сонце вставатиме вже о 3 годині ночі, а ось сідатиме за горизонт о 9 годині вечора. В західних же областях, навпаки, дуже рано буде темніти взимку.

Читайте також: Синоптики дали прогноз: про що попереджають запоріжців

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top