ЄБРР надасть гарантії українським банкам на 690 млн євро нових кредитів

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив про нові гарантії банківському сектору України, розблокувавши 690 млн євро фінансування для критичних галузей промисловості під час війни.

До програми, в межах якої ЄБРР частково покриватиме кредитні ризики банків за новими кредитами українському бізнесу, долучаться:

  • ПриватБанк,
  • Укргазбанк,
  • Кредобанк
  • Банк Львів.

Це підтримується інвестиційною програмою ЄС в Україні.

Зокрема, ЄБРР покриє ризики за кредитами на суму до 400 млн євро, виданих ПриватБанком, 150 млн євро – Укргазбанком, 100 млн євро – Кредобанком, 30 млн євро – Банком Львів.

Отже, кредитори зможуть надавати кошти на фінансування критично важливих галузей промисловості України для сприяння продовольчій безпеці і збереження засобів існування людей у ​​той час, коли основні сектори економіки України зазнають шкоди через вторгнення Росії.

До 20% кредитних портфелів буде виділено на фінансування довгострокових інвестицій для мікро-, малих і середніх підприємств.

Це буде реалізовано у межах кредитної лінії EU4Business-ЄБРР. Програма надаватиме підприємствам технічну допомогу та інвестиції, що дозволить модернізувати та покращити їхні бізнес-активи.
Субпозичальники також матимуть доступ до додаткових інвестиційних стимулів для реконструкції бізнесу й фінансової інтеграції ветеранів через ініціативи «Відродження підприємства» та «Реінтеграція ветеранів».

Джерело: портал Східного партнерства

Сообщение ЄБРР надасть гарантії українським банкам на 690 млн євро нових кредитів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top