ФБР назвало очевидну другу спробу вбивства Трампа «надзвичайно серйозною»

Федеральне бюро розслідувань США розглядає другу можливу спробу вбивства кандидата в президенти Дональда Трампа як «надзвичайно серйозну».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спеціального відповідального агента Джеффрі Б. Велтрі з польового офісу ФБР у Маямі, яку цитує CNN.

Агентство «сповнене рішучості надати відповіді щодо того, що призвело до подій, які відбулися», сказав Велтрі.
ФБР «все ще з’ясовує», чи діяв затриманий за підозрою у причетності до замаху Раян Уеслі Рут сам. «Ми наразі не маємо інформації про те, що він діяв з кимось іншим», — сказав представник бюро.
Він також повідомив, що затриманий був «активно присутній в Інтернеті». Наразі всі його публікації та історія пошуку вивчаються.
«Ми переглядаємо повідомлення ЗМІ та публічні заяви, які він зробив, що він хотів залучити афганських солдатів та інших воювати за Україну. ФБР надіслало компаніям численні запити на повернення інформації про телефон суб’єкта та облікові записи в соціальних мережах», — сказав спеціальний агент.
Очевидно друга спроба замаху на Трампа

Нагадаємо, у неділю, 15 вересня, ввечері передвиборчий штаб Трампа заявив, що колишній президент перебуває в безпеці після того, як поблизу нього пролунали постріли. ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що стрілянина сталася поблизу гольф-клубу і не мала стосунку до Трампа.
Пізніше Федеральне бюро розслідувань назвало інцидент «схожим на спробу вбивства колишнього президента Трампа», повідомило агентство Associated Press.
Інцидент стався на полі для гольфу Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч, Флорида. Агенти Секретної служби, що охороняли Трампа, нібито помітили озброєного чоловіка і відкрили по ньому вогонь. Пізніше підозрюваного затримали в його автомобілі. Він перебуває під вартою.
Підозрюваний — 58-річний Райан Рут, який раніше мав проблеми із законом, а також був активним у соцмережах, зокрема, на теми політики. За даними AP, чоловік висловлював у соцмережах підтримку Україн, а також мав веб-сайт, де нібито намагався збирати гроші та вербувати добровольців на війну проти РФ.
16 вересня Федеральний суд Флориди у США висунув йому перші звинувачення.
Про можливі мотиви затриманого поки не повідомлялося.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top