В Україні після 2022 року відновили 886 медзакладів, які постраждали від обстрілів РФ

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад 30 місяців. За цей час РФ пошкодила та зруйнувала майже 1700 українських медзакладів, проте близько половини вже відновлено.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міністерства охорони здоров’я України.

Скільки пошкоджено та зруйновано
Згідно інформації МОЗ, за понад два роки повномасштабної війни внаслідок атак ворога по Україні було пошкоджено 1657 медзакладів. З них 221 об’єкт зруйновано повністю, тобто відновленню не підлягає.
Найбільші втрати закладів охорони здоров’я зафіксовано у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівської, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. Щодо тимчасово окупованих територій, наразі отримати інформацію щодо ступеня руйнування лікарень неможливо, зазначили в МОЗ.
Крім того, Україна має втрати і в автівках екстреної медичної допомоги. Зокрема, російські окупанти 221 автомобіль знищили, 202 пошкодили і 125 захопили.
Скільки відновлено
У МОЗ поінформували, що попри системні обставини та навантаження на систему охорони здоров’я України, відновлювальні роботи тривають ще з перших місяців повномасштабного вторгнення РФ.
Так, за більше ніж два роки у різних регіонах України було повністю або ж частково відновлено 886 об’єктів медзакладів. З них 533 відновлені повністю, а 353 — частково.
Мова йде про медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які отримали невеликі ушкодження, таких як: вибиті вікна, знищені покрівлі, пошкоджений фасад тощо.
«Найбільше обʼєктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях», — додали в МОЗ.

Російський удар ракетою по «Охматдиту»
Нагадаємо, однією з найгучніших атак за останній час по медустановах, був удар РФ по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві 8 липня.
Тоді внаслідок російського удару загинуло двоє людей. Ще 32 поранених звернулися по медичну допомогу. Крім того, було госпіталізовано 8 дітей із травмами.
Наступного дня, 9 липня, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про початок відновлення будівлі «Охматдит» найближчим часом. У серпні стало відомо, що на відновлення було зібрано понад 1 млрд гривень.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top