Наша історія та сучасність – на ретро-фото та кадрах запорізьких репортерів

У Туристичному інформаційному центрі Запоріжжя / Запоріжжя сіті відкрилася фотоекспозиція.

Фотомитці та репортери Kate Klochko і Dmitry Smolenko фіксують для історії наслідки російського вторгнення в Оріхові, Гуляйполі, інших прифронтових територіях і у Запоріжжі.

Понад два роки Катерина Клочко разом з Дмитром Смольєнком їздять на прифронтові території і знімають для історії, як рашисти руйнують наші міста і села.

Вони також фотографують людей, які не хочуть, попри жахливі обстріли, покидати рідні домівки. Живуть без світла, газу і води, але з різних причин не хочуть евакуйовуватися у безпечні місця.

На виставці представлений екскурс до історії: як виглядав один з найбільших млинів Східної Європи – паровий млин «Надія» у Гуляйполі – до того, як в нього поцілила російська ракета? Якими є найстаріші будинки Оріхова та хто їх збудував? Як зараз виглядає узбережжя Каховського водосховища та чи вродили пшеницею степи Запоріжжя цього року?
Історія Запорізького краю бринить нерозказаними історіями – те, що десятиліттями замовчувалось та лежало в архівах, нині намагається стерти держава-агресор.
Щоб не дати нашому корінню піти в забуття, запрошуємо наново познайомитись з Запоріжжям, його історією та сьогоденням.
Фото: виставка фоторобіт Катерини Клочко та Дмитра Смольєнка, архівних фотографій з колекції Запорізького наукового товариства імені Якова Новицького, кураторка: Наталя Лобач. Історики Сергій Звілінський та Сергій Білівненко – позаду, та важливі!

Сообщение Наша історія та сучасність – на ретро-фото та кадрах запорізьких репортерів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top