Запорізького гауляйтера судитимуть за залучення дітей до участі в проросійських акціях

Ювенальні прокурори Запорізької обласної та Мелітопольської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно псевдогубернатора Запорізької області за фактом організації та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Як уточнила – використовуючи дані слідства, прес-служба прокуратури Запорізької області, так званий «губернатор Запорожской области» (частіше в ЗМІ цього негідника називають гауляйтером) за домовленістю з окупаційним міністром молодіжної політики та активісткою молодіжних рухів, створених на тимчасово окупованої території, організували та взяли безпосередню участь у заходах політичного характеру на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації.  Більшість цих проросійських акцій було проведено за участі юного покоління українців та розраховано на спотворення їх світогляду та формування позитивного ставлення до агресії рф проти України.

Інформацію щодо таких заходів поширювали в публічному просторі на особисто створених каналах в месенджері та через інші пропагандистські медіа-ресурси.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Мелітопольського управління поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників управління карного розшуку ГУ НП в Запорізькій області та управління СБУ в Запорізькій області.

Сообщение Запорізького гауляйтера судитимуть за залучення дітей до участі в проросійських акціях появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top