Робота без бар’єрів — запорізькі роботодавці отримали 1,2 млн грн компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю

Робота без бар’єрів -  запорізькі роботодавці отримали 1,2 млн грн компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю

Продовжує працювати державна програма з надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочого місця для працевлаштованих осіб з інвалідністю

Головна її мета – посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з особливими потребами і, своєю чергою, надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися. Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі зайнятості.

Читайте також: П’ять людей на вакансію — де шукати роботу в Запоріжжі та які професії мають попит

Наразі фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які на принципах безбар’єрності працевлаштовують людей з інвалідністю, можуть отримати компенсацію за облаштування робочого місця та створення комфортних умов праці для людини з інвалідністю за наступним алгоритмом:

Через портал Дія:

  • авторизуватися за допомогою КЕП;
  • заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • вказати IBAN свого рахунку;
  • підписати заяву КЕПом.

Подавати заяву можна протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю.

Рішення буде ухвалене впродовж 10 робочих днів, в разі позитивного – кошти надійдуть на рахунок впродовж 5 робочих днів.

Також подати пакет документів на отримання компенсації в паперовому або електронному вигляді можна безпосередньо до центру зайнятості за місцезнаходженням роботодавця.

«Роботодавець, який надав роботу людині з першою або другою групою інвалідності та облаштував під її потреби робоче місце, може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перебільшує 106,5 тис. грн – за осіб з інвалідністю І групи та до 71 тис. грн – за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи»,  – розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко.

Вже з початку поточного року роботодавці Запорізької області облаштували 16 робочих місць та працевлаштували осіб з інвалідністю 1-ї та 2-ї групи, створили для них зручні умови праці та подали документи на отримання компенсації. Сума компенсації склала 1,2 млн гривень.

Перелік допоміжних засобів, які можна придбати, досить великий. Він, зокрема включає такі позиції:

  • меблі та фурнітура для робочих місць;
  • комп’ютери та оргтехніка;
  • програмне забезпечення;
  • поручні та бруси; 
  • машини для виробництва та оброблення;
  • засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях тощо».

Детальніше про послугу.

Додаткову інформацію можна отримати в Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або у Телеграм.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі шукають працівників на підприємство критичної інфраструктури та гарантують їм бронь від мобілізації.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top