Російські військові стали живими мішенями: HIMARS влучили в полігон під Донецьком (ВІДЕО)

Минулого тижня українські сили здійснили черговий удар по російських військових, які зібралися для стрільб на відкритій місцевості неподалік Петровського району Донецька, лише за 15 миль від лінії фронту. Українські артилерійські ракети американського виробництва HIMARS влучили у ціль, завдавши російським військам значних втрат.

Про це пише аналітик Forbes Девід Екс.

Згідно з відео, знятим після атаки, на полігоні залишилось щонайменше десяток загиблих російських солдатів та знищені транспортні засоби. Вважається, що в атаці були використані ракети M30/31, обладнані GPS-наведенням, які були запущені з високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS.

Цей удар став вже п’ятим випадком за останні пів року, коли російські військові потрапляють під обстріл, перебуваючи на відкритій місцевості в зоні досяжності українських артилерійських ракет. У цьому ж районі, що є частиною приблизно 100 квадратних миль на південь від Донецька, українські HIMARS вже тричі знищували російські тренувальні бази з лютого, внаслідок чого загинули близько 100 осіб.

Постійна присутність дронів на фронті, який тягнеться на 700 миль, дозволяє українським військовим точно виявляти скупчення російських військ і завдавати фатальних ударів. HIMARS можуть запускати ракети на відстань до 57 миль, а в разі використання ракет M39 – навіть до 190 миль.

Експерти зазначають, що такі удари стають смертельно небезпечними для російських військових, які недостатньо підготовлені і часто діють без належної дисципліни. За даними Центру стратегій оборони України, російські війська втрачають здатність ефективно маневрувати через нестачу ресурсів і відсутність належної підготовки серед командного складу та особового складу.

За даними The Economist, близько 728 тисяч російських солдатів було вбито, поранено або взято в полон від початку широкомасштабної війни. Водночас, президент України Володимир Зеленський повідомляв, що станом на лютий цього року загинули 31 тисяча українських військових, а загальна кількість втрат вже перевищила 200 тисяч осіб.

З такими втратами російська армія стикається зі значними проблемами в укомплектуванні своїх підрозділів. За інформацією українських аналітиків, Кремль мобілізує до 30 тисяч нових солдатів щомісяця, аби компенсувати втрати на полі бою, однак ці новобранці часто мають недостатню підготовку, що й призводить до трагічних наслідків під час їхнього перебування на лінії фронту.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top