Запорізька «Батьківщина» вимагає припинити політичне переслідування та зняти звинувачення з Владислава Куценка

Запорізька обласна організація політичної партії «ВО «Батьківщина» звернулась до Генеральної прокуратури, правоохоронних органів уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та народних депутатів з вимогою припинити політичне переслідування та тиск на Владислава Куценка, що здійснюються під прикриттям сфабрикованого кримінального провадження, в якому фігурує його ім’я.

В Запорізькому осередку партії «Батьківщина» заявляють, що всі підозри та обвинувачення на адресу Владислава Куценка не мають нічого спільного з реальністю, є надуманими та мають суто політичний характер. Справжньою метою кримінального провадження є ніщо інше, як дискредитація та політичний тиск на опозиційного політика.

«На своїй посаді заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко активно та систематично боровся з корупційними оборудками в медичній галузі та розтратами коштів комунальних підприємств, викривав посадовців, котрі протиправно використовували свої повноваження для створення корупційних схем, закуповували товари та послуги за завищеними цінами, незаконно виплачували собі премії допускали розтрату бюджетних коштів та коштів комунальних підприємств. Завдяки активного втручання Владислава Куценка були викриті та знешкоджені корупційні схеми із торгівлею донорською кров’ю в Запорізькому обласному центрі служби крові, директор якого за свої протиправні дії опинилась на лаві підсудних. Викриті незаконні оборудки із закупівлею за завищеними цінами обладнання в Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні (директорці якої вже висунуті обвинувачення), викриті економічні махінації в Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні, а також незаконні схеми та оборудки в інших закладах Запорізької обласної ради. Крім того, тривалий час Владислав Куценко активно боровся з корупційними оборудками в земельній сфері. Активна правозахисна та опозиційна діяльність Владислава Куценка, його боротьба з проявами корупції змусили корупціонерів та порушників закону згуртуватись та об’єднатись проти Владислава Куценка з метою знайти шлях розправи над останнім, відсторонити його від посади, дискредитувати у ЗМІ та штучно створити підстави для його кримінального переслідування», — йдеться в офіційній заяві Запорізької «Батьківщини».

Крім того, перебуваючи на керівних посадах в опозиційній політичній партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Владислав Куценко неодноразово критикував рішення Уряду та діючої влади щодо зняття мораторію на продаж української землі, збільшення тарифів на електроенергію для населення, скорочення кількості медичних закладів в Запорізькій області тощо.
В Запорізькій «Батьківщині» наголошують: кримінальне провадження, що було відкрито проти Владислава Куценка – насправді є прикриттям для переслідування опозиційного політика й використовується як засіб політичного переслідування.

«Ані на момент затримання, ані під час обшуків, ані на цей час у слідства не було й немає будь-яких реальних доказів причетності Владислава Куценка до злочинів у вчиненні яких він підозрюється. Зокрема не було вилучено жодної міченої грошової купюри, або будь-яких інших купюр, що вказували б на незаконність дій Владислава Куценка. Рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду всі кошти, що вилучались детективами під час обшуків та затримання Куценка були повернуті, як такі, що не мають жодного відношення до протиправної діяльності. Крім того, слідство систематично ігнорує клопотання Владислава Куценка щодо проведення різних процесуальних дій. Зокрема понад 3 місяці з моменту затримання Куценка не допитували й не проводили з ним жодних слідчих дій. Також слідство відмовилось проводити перехресний допит з іншими фігурантами справи та відмовило у проходженні Владиславом Куценком експертизи із застосуванням поліграфа», — заявили в Запорізькій «Батьківщині».

Окрім того, за інформацією адвоката Владислава Куценка, останнім було надано викривні матеріали щодо корупційних схем та оборудок в діяльності окремих посадових осіб Запорізької області. Однак правоохоронцями так і не було вжито жодних заходів щодо реєстрації відповідних кримінальних проваджень або проведення відповідних перевірок.

В Запорізькій організації «ВО «Батьківщина» вважають, що всі ці факти вказують на штучне втягування Владислава Куценка в кримінальний процес, умисне затягування розслідування надуманого кримінального провадження, та вкотре доводять, що кримінальне провадження проти Владислава Куценка є необґрунтованим, безпідставним та таким, що має замовний політичний характер.

«Просимо вжити заходів в межах Ваших повноважень для поновлення законності та припинення кримінального переслідування Куценка Владислава Ігоровича, забезпечення об’єктивного та неупередженого розслідування.
В межах повноважень органів прокуратури розглянути питання про встановлення відсутності в діях Куценка Владислава складу кримінального правопорушення та закриття відносно нього кримінального провадження», — зазначається в заяві Запорізької «Батьківщини».

Share this post

нет
scroll to top