Час для яблучних пирогів з корицею — готуємо за рецептом української господині

Час для яблучних пирогів з корицею - готуємо за рецептом української господині

Аромат осені — як приготувати пиріг з яблуками та корицею, посипаний штрейзелем

Осінь — гарний час для приготування яблучного пирога з корицею, який можна смакувати з чашечкою ароматного чаю, переглядаючи  улюблений  фільм.

Читайте також: Готуємо шарлотку з яблуками за перевіреним рецептом — просто та смачно

Своїм варіантом приготування пирога поділились у групі «Рецепти коліжанок» українська кулінарка Маріанна Ілавська.

Що потрібно

Тісто:

1. 280 г борошна

2. 1 ч.л розпушувача

3. 100 г мʼякого вершкового масла

4. 80 г цукру

5. щіпка солі

6. 1 яйце

Начинка:

1. 5 великих яблук

2. 100 г цукру

3. 30 г вершкового масла

4. 0,5-1 ч. л кориці

Як готувати

1. Яблука почистити, нарізати кубиками, посипати корицею.

2. Нагріти сковорідку, висипати цукор і розтопити його до карамельного кольору, додати масло і  яблука. Готувати на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин.

3. Приготуємо тісто.

Яйце з цукром збити вінчиком, додати розм’якшене вершкове масло, сіль і перемішати.

Потім додати борошно та розпушувач, руками розтерти масу в крихту. 1/3 частину тіста (крихти) залишити для притрушування пирога. Решту висипати у форму (22-24см) і розподілити  за формою, роблячи бортики.

4. Викласти яблучно-карамельну начинку у форму і зверху посипати крихтою (штрейзелем), що залишилася, щоб повністю накрити начинку.

5. Випікати при 180 градусах близько 30-40 хв.

Читайте також: Смачний заливний пиріг з капустою — відомий шеф-кухар поділився простим швидким рецептом

Порада. Якщо крихта для посипання пирога погано перетиратиметься в крихту, то треба буде додати 2-4 ложки борошна і знову перетерти.

Ми писали, як приготувати вдома смачну піцу з сиром та грушею.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top