На Запоріжжі судитимуть екскерівника КП, який розтратив бюджетні кошти на придбанні камер спостереження

На Запоріжжі судитимуть експосадовця, який прийняв від переможця відкритих торгів замовлену продукцію, частина якої не відповідала вимогам тендерної документації. Це призвело до розтрати майже пів мільйона гривень.

Про це повідомили в пресслужбах Запорізької обласної прокуратури та ГУ Нацполіції області.

Правоохоронці встановили, що 50-річний фігурант надав вказівку посадовцям оприлюднити в електронній системі публічних закупівель «Prozorro» відкриті торги на придбання понад 200 камер відеоспостереження на понад 11 млн грн. Прилади мали послужити для вирішення аналітичних питаннь та забезпечення безпеки громадян.

«Замовлені відеоприлади повинні були суворо відповідати технічним вимогам тендерної документації, оскільки розраховувались на якісну фіксацію публічного порядку на вулицях обласного центру», — йдеться в повідомленні.

Проте під час доставки підозрюваний не перевірив якість та технічні можливості товару, внаслідок чого комунальне підприємство отримало відеокамери з низькими технічними характеристиками та сплатило комерційній структурі зайвих майже півмільйона гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці забезпечили відшкодування завданих державі збитків в повному обсязі.

Наразі слідство, яке здійснювалось під
процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури, завершено
та обвинувальний акт скеровано до суду.

Найсуворіша санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top