Уряд назвав найбільш оптимістичний сценарій щодо відключень світла взимку

Кабмін розглядає оптимістичний сценарій, за якого вдасться уникнути відключень світла взимку. Однак ситуації залежить від обстрілів і температури повітря в холодну пору року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Чиновники прогнозують, що до кінця жовтня, а то й до початку листопада проблем з енергопостачанням не буде. В уряді зберігають оптимізм, незважаючи на ризики обстрілів, брак генерації, а можливо, ще й вихід з ладу відремонтованого обладнання.

За оптимістичного сценарію, який в уряді поки що розглядається як базовий, нинішню зиму вдасться пройти як і минулу — практично без відключень світла. Вони можуть бути лише у дні сильних морозів — понад 10 градусів. Про це на умовах анонімності заявив один із високопосадовців Кабміну.

Аргументами на користь такого прогнозу було названо: високий рівень захисту енергооб’єктів, введення в експлуатацію додаткової генерації та збільшення імпорту. Щоправда, поки що позитивні очікування не знаходять конкретного підтвердження за межами урядових кабінетів ні в експертному середовищі, ні серед учасників енергоринку, зазначається в матеріалі.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top