У яких структурах обмежено використання Telegram

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) на засіданні 19 вересня ухвалив рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об’єктах критичної інфраструктури. Про це НКЦК повідомив на Facebook–сторінці.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов навів дані щодо наявності в російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, видалених повідомлень, а також їхніх персональних даних.

«Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram — це питання не свободи слова, це питання національної безпеки», — зазначив Буданов.

На думку представників СБУ й Генштабу ЗСУ, Telegram активно використовують росіяни для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

Для мінімізації цих загроз заборонили встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки й оборони, а також підприємств — операторів критичної інфраструктури.

Виняток становитимуть лише люди, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов’язків.

Джерело: Медіамейкер

Сообщение У яких структурах обмежено використання Telegram появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top