День партизанської слави: згадаємо українських підлітків, яких окупанти вбили рік тому на Запоріжжі

Сьогодні в Україні відзначається День партизанської слави. Саме в ці дні це свято є ще одним приводом згадати тих, хто вже понад два роки бореться в тилу ворога.

Зокрема, доречно згадати підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова з Бердянська Запорізької області. Загарбники жорстоко вбили українських патріотів понад рік тому.

Нагадаємо, Микиту та Тимура було вбито 24 червня 2023 року в тимчасово окупованому Бердянську. Тіла вбитих хлопців загарбники не віддають рідним. Спочатку російські слідчі заявляли родичам, що дозволять забрати і поховати тіла підлітків.

Вбиті окупантами підлітки Микита та Тимур

Однак під різними приводами окупаційна влада щоразу відмовляла у передачі тіл. Тепер же їх хочуть поховати, як “терористів”.

Оганнісяна, Ханганова і їхні сім’ї російська окупаційна влада переслідує з вересня 2022 року. Тоді Тіграна викрадали з дому, впродовж п’яти днів катували та знущалися над ним. Хлопця відпустили лише після розголосу про зникнення дитини. Також сім’я намагалася вивезти Тіграна з окупації, однак окупанти заарештували хлопця та батьків і повернули їх в окупований Бердянськ.

Упродовж пів року діти перебували під жорстким пресингом окупантів. Їх допитували, змушували брати участь у “слідчих експериментах”.

В останні кілька тижнів перед позасудовою стратою тиск посилився. Слідчі оголосили обвинувачення підліткам у підготовці диверсії та запланували передачу справи до суду.

У день вбивства до Микити приїхав слідчий, з яким вони мали довгу розмову. Надвечір хлопці пішли гуляти і їх вбили — як стверджує окупаційна влада Бердянська, через напад на “поліцейських”.

У Запоріжжі на честь вбитих підлітків цього року названо вулицю Лассаля, яка знаходиться у Заводському районі. Цю вулицю розділили на дві окремі частини і присвоїли їм нові назви.

Читайте також: Росіяни хочуть таємно поховати українських підлітків, яких вбили рік тому у Бердянську

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top