Перевірений рецепт смачної ікри з баклажанів на зиму
Сезон консервації вже завершується, але ще можна встигнути приготувати смаколики на зиму. Ділимося з вами рецептом ікри з баклажанів від досвідченої господині із Запоріжжя Марини Гармаш. Ним вона поділилася у своїй групі кулінарних рецептів у фейсбуці.
«Ікра без стерилізації, без оцту. Мій сімейний рецепт, за яким готувала дуже багато років, не тільки я, а ще багато господинь», — написала про цей рецепт Марина Гармаш.
Читайте також: Баклажани в аджиці — незвичайний рецепт смачного салату на зиму
Потрібно: 3 кг баклажанів, 1 кг моркви, 2, 5 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг солодкого червоного перцю, 4 головки часнику
Додатково: 500 мл томатної пасти, 1 стакан цукру, 2 ст. л. солі, 300 мл олії
Приготування:
1. Баклажани помийте, наріжте кубиками посоліть. Залиште на 30 — 40 хвилин. На м’ясорубці пропустіть помідори, солодкий перець, цибулю та моркву. Моркву та цибулю можна не пропускати, а нарізати та натерти. Додатково обсмажити, але я цього не роблю.
2. У велику каструлю відправляємо овочі які пропустили через м’ясорубку, додаємо сіль, цукор, томатну пасту та олію. Доводимо до кипіння.
3. Промиваємо баклажани від солі та додаємо через 20 хвилин до томатної овочевої маси. Варимо помішуючи 1 годину.
4. Пробиваємо овочі блендером, та варимо ще 1 годину 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо часник. Часник доречі можно не додавати, а додати вже в готову ікру взимку.
5. Закатуємо, добре вкутуємо на дві доби. Вихід 14 — 500 мл банок.
Всього ікра вариться 2 години 25 хвилин.
Раніше ми публікували незвичайний, але дуже смачний рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя.
Джерело