У Запоріжжі в пробах води з Дніпра виявили холероподібні вібріони

Холероподібні вібріони можуть викликати захворювання на гострі кишкові інфекції

У Запорізькій області з червня триває посилений епідемічний нагляд за холерою.

Як повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб, за останній тиждень було досліджено 16 проб води (річкової та стічної) з навколишнього середовища.

В 9-ти досліджених пробах води річки Дніпро виявлені непатогенні холероподібні вібріони.

“Холероподібні вібріони не можуть викликати захворювання на холеру, їм притаманна властивість спричиняти поодинокі захворювання на гострі кишкові інфекції, без ускладнень та які не схильні до широкого розповсюдження”, – заспокоюють лікарі, однак нагадують, що купатися в річці Дніпро та інших водоймах досі заборонено.

Бо заразитися на гострі кишкові інфекції (погодьтеся, неприємна перспектива) можна при заковтуванні забрудненої вібріонами води під час купання або при використанні такої води для миття посуду, овочів, фруктів.

Взагалі в умовах воєнного часу важливо пам’ятати, що погіршуються санітарно-побутові умови, доступ до чистої питної води, до якісних продуктів харчування.

“Внаслідок цього різко збільшується вірогідність виникнення інфекційних хвороб”, – пояснюють в Центрі контролю та профілактики хвороб.

Так, за тиждень з 14 по 20 вересня до медзакладів звернулися 86 запоріжців через функціональні розлади шлунково-кишкового тракту.

Їх було обстежено, на щастя, позитивних результатів на холеру не виявлено.

Сообщение У Запоріжжі в пробах води з Дніпра виявили холероподібні вібріони появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top