Важные новости

У Лондоні кров між лікарнями доставлятимуть дронами: це скоротить час до двох хвилин

У межах нової спільної пілотної програми британського стартапу Apian, компанії Alphabet, що займається виробництвом безпілотників Wing, і Національної служби охорони здоров’я Великобританії, дрони незабаром будуть використані  для термінових польотів зразків крові між двома лікарнями в Лондоні.

Національна служба охорони здоров’я раніше проводила випробування в інших частинах Сполученого Королівства і не виявила суттєвих відмінностей у крові, яку доставляли за допомогою дрона, порівняно з кров’ю, доставленою через фургони чи мотоцикли.

У ході шестимісячної пілотної програми дрони будуть доставляти терміново необхідні зразки крові для хірургічних пацієнтів, які мають високий ризик ускладнень через порушення згортання крові між лікарнею Гая та лікарнею Святого Томаса в Лондоні. За словами чиновників, доставка, яка раніше займала більше 30 хвилин на фургонах або мотоциклах, тепер може відбуватися менш ніж за дві хвилини.

Пілот буде регулюватися Управлінням цивільної авіації, яке контролюватиме відповідний повітряний простір.

Цілком ймовірно, що пілот запропонує інші типи доставки безпілотників між іншими лондонськими лікарнями. Планується аналогічне дослідження тромбоцитів.

Apian і Wing раніше співпрацювали з використанням дронів для доставки медичних препаратів у Дубліні, Ірландія, а Apian випробував медичні дрони в сільській місцевості Великобританії.

Раніше в різних частинах Великої Британії вже проводили такі випробовування. Доставка дроном займатиме дві хвилини, що значно швидше за звичні пів години будь-яким іншим наземним транспортом. Це допоможе врятувати більше життів, – пише https://techcrunch.com/2024/09/17/londoners-will-soon-see-drones-ferrying-blood-between-hospitals/

Сообщение У Лондоні кров між лікарнями доставлятимуть дронами: це скоротить час до двох хвилин появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top