«Це жах, у голові осколки скла»: жителі Запоріжжя розповідають про нічну атаку (ФОТО)

Вчора, 22 вересня, росіяни вперше поцілили в Запоріжжя КАБАми. Якщо раніше це була загроза для прифронтових територій, тепер вони долітають і до центра обласного центру.

У ніч на 23 вересня Запоріжжя зазнало потужного ракетного удару, який залишив за собою руйнування та поранених серед мирного населення. Мешканці міста діляться своїми переживаннями та наслідками атаки.

Аліна, місцева жителька, поверталася додому з роботи під час вибухів. Коли вона прибула до своєї квартири, побачила масштабні пошкодження: «Двері у ванну вибиті, скрізь розкидане скло. На кухні немає вікон, частина стіни зруйнована. Диван розвалився, телевізор зірвало зі стіни. Балкон настільки пошкоджений, що на нього небезпечно виходити. Уся квартира засипана уламками скла, навіть постіль».

Надія Шоріна, інша мешканка міста, отримала поранення під час обстрілу. Вона відпочивала, коли на неї посипалося скло: «Прокинулася від того, що на мені лежать уламки скла. Була вся в крові. Це було жахливо». Рятувальники допомогли їй вибратися з квартири, оскільки двері заклинило. У лікарні їй надали першу допомогу.

Тетяна Сніжко, невістка Надії, розповідає: «Мама зателефонувала і сказала, що на неї впали вікна, порізало руки й ноги. Рятувальники її визволяли, бо двері не відчинялися. Швидка допомога відвезла її до лікарні. Зараз вона повернулася додому, щоб забрати речі».

Подружжя Книшів також опинилося заблокованим у своєму помешканні. «Дружина займалася консервацією помідорів, коли раптом усе загриміло. Вибухова хвиля відкинула її в коридор, а мене скинуло з дивану. Ми не могли вийти, двері заклинило. Наш кіт зник, не можемо його знайти. Було дуже страшно», — ділиться чоловік.

73-річна Людмила Левіна спала, коли стався вибух: «Прокинулася від того, що в голові були уламки скла. Вікно вибило, фіранку винесло назовні. Усе було в склі. Це важко описати словами, потрібно самому відчути. Хоча нам казали не прибирати уламки до фіксації, але ми не можемо жити в таких умовах — нам тут спати».

Переселенка з Бахмута Наталія згадує, що подібне вже переживала: «У рідному місті ми теж прокидалися від того, що на нас сиплеться скло. Робимо те саме, що й тоді: встаємо і починаємо прибирати. Тепер знову доведеться шукати нове житло».

Мешканці Запоріжжя намагаються оговтатися від нічного обстрілу, ліквідуючи наслідки та підтримуючи одне одного в цей складний час.

Про це «повідомляє Суспільне».

Вже є перші фото з центру міста, що опинилося під обстрілом. Удар дійсно був нанесений по цивільній інфраструктурі.

Також відомо, У Запоріжжі перекрито рух транспорту.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top