Volkswagen знімає з виробництва одну з найпопулярніших моделей: у чому причина

Volkswagen припинив виробництво хетчбека Polo в Європі через 40 років існування моделі, та зосередиться на менших, доступніших електромобілях.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Electrek.

Volkswagen виготовляє моделі Polo у Памплоні, Іспанія, з 1984 року. На заводі в Памплоні було виготовлено понад 8,4 млн Polo, зрештою авто стало одним з найбільш продаваних машин у Європі.
Згідно з даними DataForce, Volkswagen Polo став 8-м найбільш продаваним компактним автомобілем у Європі: з січн до серпня 2024 року було продано понад 90 100 штук. Тим не менш, Volkswagen готується представити серію менших, більш доступних електромобілів, які будуть виготовлятись на заводі замість Polo. У 2026 році на заводі в Памплоні планується почати виробництво двох невеликих електричних кросоверів.

Відомо, що новинки будуть побудовані на модифікованій версії платформи Volkswagen MEB, що лежить в основі поточної серії електромобілів ID.
Незважаючи на те, що німецький автовиробник припинив виробництво Polo в Європі, модель все ще буде продаватися певний час в регіоні. Однак виробництво моделі було перенесено на завод у Карієзі, Південна Африка. До повного впровадження нової лінійки електромобілів, на іспанському заводі Volkswagen продовжать випускати кросовери T-Cross і Taigo.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top