У разі заборони Telegram половина українців шукатимуть інші джерела

Директорка Internews Network в Україні, керівниця Медійної програми USAID в Україні Джилліан МакКормак, спираючись на дані дослідження медіаспоживання, відмітила, що Telegram продовжує залишатись основною соціальною мережею, через яку українці отримують новини. Основним джерелом інформації його вважають 73 відсотки українців.

Половина українців вважають, що держава не має втручатись в роботу Telegram, третина вважають корисною певну регуляцію, а 4 відсотки виступають за заборону його в Україні. У дослідженні вказано, що разі заборони Telegram 52 відсотки українців шукатимуть інші джерела споживання новин, 31 відсоток користуватимуться Telegram і далі через сервіси обходу, а ще чверть готові підписатись на ті ж ресурси та блогерів на інших сервісах. Порівняно з іншими соціальними медіа Telegram впевнено займає лідируючі позиції. Так, за рік популярність YouTube зросла лише до 19 відсотків, а Facebook взагалі знизив показник з 19 до 16 відсотків.

Оригінал статті – на сайті Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/u-razi-zaborony-telegram-polovyna-ukrayintsiv-shukatymut-inshi-dzherela

Сообщение У разі заборони Telegram половина українців шукатимуть інші джерела появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top