Загиблих воїнів з Вільнянську відзначили державними нагородами

Як повідомили у Вільнянській громаді, Президент України посмертно нагородив орденом “За мужність” III ступеня військовослужбовця з Вільнянської міської територіальної громади – Олександра Мініна. Орден був вручений дружині загиблого захисника представником першого відділу Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Загиблого захисника Олексія Легкоступа було відзначено почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного “Сталевий Хрест”. Нагрудний знак було вручено мамі Олексія – Людмилі Анатоліївні. Бійця нагородили «Сталевим Хрестом» ще за життя, однак отримувала нагороду за Героя його матір вже після смерті сина Олексія. Додамо, що цією почесною відзнакою від Головнокомандувача Збройних сил України нагороджуються військовослужбовці ЗСУ за виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

Загиблих захисників вшанували хвилиною мовчання.

Також колектив Вільнянської міської разом з рідними захисників поклали квіти до підніжжя пам’ятних знаків загиблих бійців на алеї Героїв.

Олексій Легкоступ 26 травня 2021 року був призваний на військову службу за контрактом першим відділом Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, яку проходив у військовій частині А1302, в 9 механізованій роті 3 механізованого батальйону. Був в окупації під Херсоном. 7 листопада 2023 року солдат Олексій Ігорович Легкоступ під час ведення бойових дій зник безвісті у населеному пункті Кліщіївка Донецької області. У травні 2024 року тіло захисника було знайдено. Життя Олексія обірвалося 7 листопада 2023 року у Донецькій області у населеному пункті Кліщіївка під час виконання військових обов’язків.

Олександр Мінін був мобілізований до лав Збройних Сил України 1 грудня 2022 року першим відділом Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Запорізької області. Захищаючи Україну від російських агресорів, 2 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Червонопопівка Кремінського району Луганської області Олександра не стало.

Вічна та світла пам’ять Героям!

Сообщение Загиблих воїнів з Вільнянську відзначили державними нагородами появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top