Рига відправила новий вантаж допомоги українським регіонам

У Ризі пройшла церемонія відправлення великого вантажу гуманітарної допомоги, який зокрема складається з енергетичного обладнання, автомобілів, комп’ютерів, призначених для українських міст.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на фейсбук-сторінці посольства України та пресслужбу Ризького самоврядування. 

https://static.ukrinform.com/photos/2024_09/1727165767-245.jpg

Різні департаменти та структури Ризького самоврядування жертвують шість легкових автомобілів (для потреб лікарень в Чернігівській області) та 60 комп’ютерів (для лікарень Херсона).

https://static.ukrinform.com/photos/2024_09/1727165831-672.jpg

Комунальне підприємство Rīgas ūdens у співпраці з посольством Латвії в Україні та Міністерством енергетики підготували в дар сім трансформаторів для підтримки енергетичної системи Чернігова. Ризька Перша лікарня передала Херсонській лікарні 15 перфузійних насосів (медичний пристрій, який використовується для контрольованої подачі рідини в організм пацієнта).

Муніципалітет латвійського міста Салдус передав для Краматорська один пожежний автомобіль.

Крім того, в рамках гуманітарного вантажу були передані 240 портативних пічок для потреб українських воїнів на передовій, а також канцелярські товари, солодощі, спортивний інвентар, корм для тварин.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_09/1727165768-417.jpg

В офіційній церемонії відправлення гумвантажу взяли участь посол України Анатолій Куцевол, віцемер Риги Едвардс Ратнієкс, мер Салдуса Маріс Зустс і керівники латвійської благодійної організації TEV, яка займається координацією збору та відправлення вантажу, Мікс Дубурс та Амела Аль-Асбахі.

Посол України подякував латвійській стороні за підтримку та надання необхідної гуманітарної допомоги, особливо в період майбутнього опалювального сезону та в умовах постійних обстрілів енергетичної інфраструктури з боку країни-терориста – Росії.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_09/1727165768-717.jpg

Також у понеділок Анатолій Куцевол спільно з керівником латвійського благодійного фонду Ziedot.lv Рутою Діманте відвідав підприємство Rigas Dizelis, на якому спеціально для українських військових було виготовлено два потужних контейнерних дизельних генератори на 300 та 100 кВт. Їх фінансування здійснено завдяки благодійної ініціативи, проведеної на платформі фонду Ziedot до Дня Незалежності України громадськими ЗМІ Латвії: Latvijas Televīzija, Latvijas Radio та порталу LSM+.

https://static.ukrinform.com/photos/2024_09/1727165496-456.jpg

Найближчим часом генератори будуть відправлені в Україну – для потреб спеціального підрозділу оперативного командування, а також для Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють».

Як повідомляв Укрінформ, Латвія допоможе відновити обласну дитячу лікарню на Чернігівщині, зокрема зараз в медзакладі проводиться ремонт харчоблока, також передбачено створення операційного блока для новонароджених дитячої лікарні. 

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук

https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/3908986-riga-vidpravila-novij-vantaz-dopomogi-ukrainskim-regionam.html

Сообщение Рига відправила новий вантаж допомоги українським регіонам появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top