В ООН зробили прогноз щодо блекаутів в Україні взимку

За прогнозами ООН, відключення світла в Україні цієї зими можуть тривати від 4 до 18 годин на добу. Це пов’язано з дефіцитом в енергосистемі, який становитиме понад 30%.

Причому дати уточнену цифру тривалості відключень наразі неможливо, оскільки це залежить від влучності наступних російських обстрілів. Про це йдеться у бюлетені, оприлюдненому Моніторинговою місією ООН.

У цьому документі, зокрема, зазначають, що очікуваний взимку дефіцит електроенергії в українській енергосистемі становитиме понад 30%. У кращому разі це може призвести до 4-годинних щодобових відключень. У гіршому – українці можуть залишатися без світла до 18 годин на добу.

В ООН вважають, що українці взимку сидітимуть без світла від 4 до 18 годин на добу — one.ua

Другий варіант може стати цілком реальним, якщо РФ не припинить ракетних атак на українську енергосистему, і якщо вони будуть влучними. Крім того, тривалість відключень також залежатиме від того, наскільки холодною буде наступна зима, йдеться у висновках Моніторингової місії.

У документі також зазначають, що 49% українців, які виїжджали за кордон у липні, заявили, що покидають Україну через кризу в енергетиці, яка значно обмежила їм доступ до світла, води та опалення. Ці люди мали намір залишатись за кордоном на невизначений термін – доки в Україні не стабілізується ситуація з енергопостачанням.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top