Росія навряд чи застосує ядерну зброю, заяви Путіна про це є тактикою стримування, — ISW

Заяви диктатора Володимира Путіна щодо намірів застосувати ядерну зброю є спробою стримати країни Заходу. Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні або будь-де у світі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті послалися на нещодавні погрози Путіна спровокувати ядерну конфронтацію між Росією та країнами Заходу та пояснили їх спробою посилити контроль над ухваленням рішення на Заході, а також прагненням не допустити, щоб країни-партнери дозволили ЗСУ використовувати західні озброєння для ударів по території РФ.
Аналітики ISW не виключають, що Путін, імовірно, має намір вдихнути нове життя в набридлу інформаційну операцію Кремля з брязкання «ядерною шаблею» та викликати нову хвилю паніки серед західних політиків в особливо критичний момент політичних дискусій про здатність України застосувати надану Заходом зброю для ударів по РФ.
У звіті нагадали, що чиновники Кремля регулярно посилаються на погано завуальовані загрози ядерного протистояння між Росією і Заходом під час ключових моментів західних політичних дебатів щодо подальшої військової допомоги Україні. Зокрема, ця тактика застосовується під час нинішніх дебатів про право України використовувати надані Заходом системи для нанесення дальніх ударів по російських військових об’єктах. Метою є викликати страх у тих, хто ухвалює рішення.
«В ISW вважають, що російське ядерне брязкання шаблями є частиною зусиль Кремля зі сприяння стримуванню Заходу, а не свідченням готовності Росії застосувати ядерну зброю. Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні або деінде», — йдеться у звіті.

Ядерні погрози Кремля
За весь період повномасштабної війни Росії проти України, російський диктатор Володимир Путін неодноразово погрожував застосуванням ядерної зброї.
25 вересня відбулося засідання Радбезу, під час якого Путін заявив про внесення змін до ядерної доктрини РФ.
Зокрема, він запропонував застосувати ядерну зброю Росією навіть у разі масованого старту літаків стратегічної або тактичної авіації, крилатих ракет і навіть безпілотників у бік РФ, перетину цією зброєю російських кордонів, а також у разі агресії проти Білорусі.
Раніше директор ЦРУ Вільям Бернс застеріг західних політиків від страху перед шаблонним брязканням російською ядерною зброєю.
Американські військові переконані, що Росія не буде застосовувати навіть тактичну ядерну зброю, вже не кажучи про стратегічну.
Детальніше про те, що таке ядерна доктрина, які зміни анонсував Путін та як на це реагує Україна, — читайте в матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top