Основи вибору лазерних верстатів з ЧПУ

Лазерний верстат – це обладнання, що впливає на матеріал високою температурою (не механічний спосіб обробки) і має викид продуктів горіння. У сучасних умовах він обов’язково постачається ЧПУ, як і токарний верстат з чпу. При цьому основним критерієм вибору лазерного устаткування за умовчанням вважається розмір робочого поля.

Як правильно вибрати лазер за розміром робочого поля

Лазерні верстати з ЧПУ умовно поділяються на настільні, середньоформатні та широкоформатні:

  • настільні – з робочою зоною до 600/400 мм. Ідеально підходять для роботи в гаражі або майстерні, але також підійдуть для виробництва. Вони займають мало місця, але при цьому їхня продуктивність дозволяє робити великі партії виробів;
  • середньоформатні – з робочою зоною від 600/900 мм до 1600/1000 мм. Найпоширеніший формат на ринку. Такі верстати використовуються як у майстернях, так і на виробництвах різного масштабу;
  • широкоформатні – зі столом до 2000/3000 мм. Зазвичай використовуються для великої кількості одиниць продукції або виготовлення великих виробів.

Очевидно, що для виготовлення штучної або дрібносерійної продукції типу невеликих виробів з тонкої фанери на 3-4 мм немає сенсу купувати широкоформатний лазер. Цілком вистачить середньоформатного або навіть настільного.

Основні критерії вибору лазерного верстата

У продаж надходить дедалі більше нових, удосконалених моделей ЧПУ-техніки. З одного боку, звичайно, це добре, бо якщо є пропозиція, то буде попит, а з другого — покупець уже не знає, яку техніку вибрати, щоб вона справлялася з поставленими завданнями, відповідала технічним вимогам.
При покупці верстата для лазерного різання потрібно:

  • враховувати обсяги виробництва. Якщо передбачається випускати дрібносерійну або поштучну продукцію, вам цілком вистачить машини з невеликою потужністю, габаритами;
  • визначитись із розміром техніки. Якщо підприємство невелике, чи варто купувати великогабаритну машину? Скоріш за все, ні. Краще вибрати настільні чи середньоформатні установки. Вони компактні, впораються з невеликими обсягами робіт;
  • враховувати тип оброблюваних матеріалів. Для роботи з папером, деревом, тканинами, гумою чи пластиком потрібно використовувати вуглекислотні машини. Для різання металу застосовується оптоволоконний лазер;
  • важливий параметр – потужність. Саме від цього показника залежить швидкість робіт, товщина різу, інші показники.

Обов’язково варто уточнити, чи можлива функція переміщення робочої поверхні. Якщо підприємство велике і роботи має чимало, варто придивитися до моделі з двома робочими головками. Це підвищує продуктивність техніки вдвічі.
Наявність скануючого пристрою – це плюс. Деякі моделі можуть зчитувати контури, розміри деталі та передавати їх на комп’ютер для різання. Дуже вигідна корисна функція, що полегшує роботу графічним дизайнерам. Для роботи з рулонними матеріалами варто використовувати техніку відкритого типу зі стінами, що знімаються.

Де найкраще купувати лазерні верстати з ЧПУ

За сучасних умов оптимальним рішенням буде придбання обладнання в інтернеті. Наприклад, на https://abplanalp.ua/ru/listoobrabatyvayushie-lazernye-stanki-chpu/ можна знайти різні види верстатів. Інтернет-магазин дозволяє уважно вивчити всі характеристики та визначитися з тим, які з них важливі для конкретного виробництва.
Крім того, в інтернеті часто пропонується обладнання безпосередньо від виробника або його офіційного дистриб’ютора. Це дозволяє заощадити на покупці, причому, з урахуванням вартості лазерного верстата з ЧПУ, це буде суттєва економія.

 

Сообщение Основи вибору лазерних верстатів з ЧПУ появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top