У Швейцарії вперше використали капсулу для самогубств Sarco – поліція провела арешти

Поліція північної Швейцарії повідомила у вівторок, що кілька людей були затримані та порушено кримінальну справу у зв’язку з ймовірною смертю людини в «капсулі смертника». 64-річна американка вперше використала капсулу для самогубств Sarco. Поліція порушила справу за допомогу в самогубстві – кількох людей затримали.

Про це пишуть The Guardian та Associated Press.

Капсулу використали 23 вересня, у лісі в комуні Мерісгаузен у кантоні Шаффгаузен, що неподалік від кордону з Німеччиною. Близько 16.40 на місце прибули поліцейські, судово-медичні експерти та прокурори. Капсулу вилучили, а померлу жінку доставили до Інституту судової медицини Цюриха для розтину.

Капсула «Sarco», яка ніколи раніше не використовувалася, імовірно, призначена для того, щоб дозволити людині, що сидить у відкидному сидінні всередині, натиснути кнопку, яка впорскує азот у герметичній камері. Після цього людина повинна заснути і через кілька хвилин померти від задухи.

Доктор Філіп Нітшке, австралійський лікар із освітою, який стоїть за Exit International, раніше розповідав AP, що його організація отримала пораду від юристів у Швейцарії щодо того, що використання Sarco буде законним у країні.

Exit International, група допомоги самогубцям, що базується в Нідерландах, заявила, що стоїть за 3D-друкованим пристроєм, розробка якого коштує понад  мільйон доларів.

Відповідно до урядового веб-сайту, швейцарське законодавство дозволяє самогубство з допомогою за умови, що людина покінчила життя без «зовнішньої допомоги», а ті, хто допомагає людині померти, не роблять цього з «корисливих мотивів».

Швейцарія – одна з небагатьох країн у світі, що дозволяє асистоване самогубство за умови, що в цьому процесі не беруть участі сторонні люди. При цьому у Швейцарії не дозволена евтаназія, тобто умисне позбавлення життя хворої людини.

Сообщение У Швейцарії вперше використали капсулу для самогубств Sarco – поліція провела арешти появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top