Важные новости

Що на Запорізькому напрямку готують для бійців фронтові кухарі

Військовослужбовці 128-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Вольдемар та Доцент виконують бойові завдання на Запорізькому напрямку, а між ними працюють на кухні, щоб пригостити чимось смачненьким бійців бригади.

Що готують фронтові кухарі та як це поєднують з бойовими завданнями – дізнавалися  кореспонденти Суспільного.

Вольдемар готувати вчився вже на фронті. Каже, що йому це дуже подобається. Серед страв, які входять до меню, – український борщ, солянка, плов, каші.

Окрім приготування їжі, Вольдемар разом із побратимами виходить і на бойові завдання:

«З гранатомета стріляю. Заступаю в наряди, на позиції. Більше запам’ятовується, коли сидиш в окопі, а по нам працюють міномети, артилерія, танки».

Вольдемар також зазначив, що поєднувати обов’язки нескладно, адже приготування їжі приносить йому задоволення. А новим навичкам він завдячує побратиму з позивним Доцент, який наголосив, що у Вальдемара «просто талант. Йому один раз показуєш технологічний прийом – далі можна не перейматись. Дуже швидко він перевершив мене в майстерності. На його солянку збігається весь батальйон».

Доцент до війни мав певний досвід кухаря, готував переважно для родини та друзів:

«Я живу в приватному секторі та люблю готувати в казані, на мангалі. А тут рота – це майже 100 чоловік, і вони хочуть їсти. Досвід того, що я готував вдома, згодився. Продукти нам постачають у повному обсязі, дуже багато і м’яса, і фруктів, і овочів».

Аби нагодувати бійців, кухарі витрачають майже годину, каже Доцент:

«Солдат з позицій приїжджає голодний, бо там або не можна їсти в силу боїв, або їдять «Мівіну», тушонку, якісь пластикові імпортні консерви, які ледь-ледь можна засунути в рота».

Як і Вольдемар, Доцент теж виходить на бойові завдання:

«Я в боях був, був поранений. Поранення виявилось легким – був рікошет. Я проходив лікування в роті, а на позиції мені обробляли рану».

Нині Вольдемар та Доцент продовжують боронити країну та готувати. Кажуть, що найкраща подяка за їхню роботу – задоволені побратими.

*

Фото: suspilne.media

Сообщение Що на Запорізькому напрямку готують для бійців фронтові кухарі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top