У Бердянську окупанти проводять русифікацію студентів, використовуючи… матрьошки

Матрешки та спортивні змагання між командами невизнаних вишів невизнаних територій –  на цьому ґрунтується політика русифікації, яку активно проводять окупанти у студентському середовищі захопленого університету Бердянська.

Як далі уточнив телеграм-канал БердянсЬк Сьогодні, колаборантка з Донецької області якась Інна Ягмур влаштувала волейбольний турнір у Бердянську між студентськими командами окупованих територій. Сама вона переїхала до міста на березі Азовського моря з Донеччини, активно брала участь у псевдореферендумі, видаючи себе за місцеву мешканку, а потім влаштувалась на роботу до захопленого педагогічного університету. Що саме вона викладає, зрозуміти важко, але головне її завдання – пропаганда серед молоді.

Одним із заходів у цьому плані стало змагання з волейболу між студентами окупованих вишів Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської областей. Назвали це все «Кубок новоросії» та приурочили до «дня воссоединения» захоплених територій з російською федерацією, який окупанти призначили на 30 вересня.

БердянсЬк Сьогодні також зазначив, що для менш спортивних студентів провели екскурсію до музею П.П. Шмідта, де розповідали про вплив матрьошок на розвиток російської культури та «традиційні російські цінності», які вони уособлюють. Яке відношення матрешки мають до Петра Шмідта, не повідомляється, та й для пропаганди це не так важливо. Головне – прокачати молодих бердянців та запевнити їх, що вони тепер – частина російської федерації. Таким чином загарбники намагаються дотягнутись зі своєю пропагандою навіть до тих студентів, які не беруть участі в проросійських молодіжних рухах.

*

Фото: t.me/brdVP

Сообщение У Бердянську окупанти проводять русифікацію студентів, використовуючи… матрьошки появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top