Московський священик Лука на проповіді закликав запоріжців «полюбити ворогів»

Попри прийнятий нещодавно законопроєкт про заборону московської церкви, головний священик УПЦ МП в Запорізькій області Лука не оголошує про перехід в ПЦУ і продовжує вести свою діяльність.

В телеграм-каналі і на офіційному сайті Запорізької єпархії УПЦ, який, до речі, ведуть російською мовою, публікують новини і уривки проповідей, які Лука оголошує прихожанам.

Сьогодні пресслужба єпархії виклала новину зі вчорашнього заходу Луки.

«В своїй проповіді його високопреосвященство звернув особливу увагу на виключну важливість слів Христа про любов до своїх ворогів для порятунку наших безсмертних душ», – пишуть на сайті.

Московський священик Лука на проповіді закликав запоріжців «полюбити ворогів»

Далі публікують пряму мову з проповіді Луки, де він пояснює, чому запоріжці мають любити ворогів і прощати їхнє зло а також закликає підтверджувати свою «любов» діями: «Любити ворогів – це не тільки відчуття, але й дія, заснована на доброті, співчутті, але й в конкретних вчинках», — казав він відвідувачам церкви. За вчинення цих дій прихожанам обіцяють «мир».

Нагадаємо, запорізького митрополита УПЦ МП Луку (Андрія Коваленка) підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та підриві національної безпеки на користь рф. В травні 2024 року Солом’янський суд Києва ухвалив йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Читайте також: Митрополит Лука не змінив риторики навіть після ракетного удару по храму УПЦ МП у Запоріжжі

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

 

Share this post

нет
scroll to top