Росія створила більше ШІ-матеріалів для впливу на вибори в США, ніж будь-хто інший, — Reuters

За допомогою штучного інтелекту російські спецслужби створили більше матеріалів, щоб вплинути на президентські вибори в США, ніж будь-яка інша держава. Про це повідомляє Reuters з посиланням на анонімного чиновника з Офісу директора національної розвідки США

росія працює у рамках своїх ширших зусиль, щоб підтримати кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа над демократкою Камалою Гарріс, – заявив представник американської розвідки.

Представник ODNI сказав, що Росія створює більше AI-контенту, щоб вплинути на листопадові вибори, ніж будь-яка інша країна, але не надав обсяг цього AI-контенту. Та додав, що росія є набагато більш досвідченим гравцем і краще розуміє, як проходять вибори в США.

Чиновник розповів, що саме «російські актори впливу» створили широко відомий відеоролик, де жінка стверджує, що Гарріс нібито збила її на машині й втекла з місця події. Однак це відео було інсценоване, а не створене за допомогою ШІ, уточнив чиновник. Минулого тижня у компанії Microsoft заявили, що, за даними їхніх досліджень, це відео було частиною прихованої російської операції з дезінформації.

Натомість Китай, за словами чиновника, використовує ШІ для формування у світі свого образу, але не для втручання у вибори в США.

Іранські суб’єкти впливу використовували штучний інтелект, щоб допомогти створювати публікації для соціальних мереж і «писати недостовірні новинні статті для веб-сайтів, які видають себе за справжні новинні сайти», – сказав чиновник.
Представництво Ірану в ООН не відразу відповіло на запит про коментар. Раніше Іран заперечував втручання у голосування в США.

Сообщение Росія створила більше ШІ-матеріалів для впливу на вибори в США, ніж будь-хто інший, — Reuters появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top