Чи знаєте ви, що таке памелопластика? Виставка «Щоденник домогосподарки» у Києві

У Художній галереї «Митець» КОНСХУ триває персональна виставка творів Тамари Романової «Щоденник домогосподарки» – художниці, декораторки, викладачки.

Представлені роботи в техніках: батік, акварель, графіка, вироби з паперу та природних матеріалів, з кожури цитруса памели – памелопластика.

Тамара Романова – художниця, декораторка, викладачка малювання в «Арт-Студія НОВА» (власний творчий проект з 2015 року). Закінчила середню художню школу в м. Івано-Франківську, має вищу технічну освіту. До малювання повернулась в 2013 році.

Учасниця українських та міжнародних акварельних виставок і фестивалів в Італії, Чехії, Словаччині, Південній Кореї, Угорщині, Швеції.

Організаторка, учасниця та кураторка акварельних виставок в Києві з 2018 року. Організаторка міжнародних пленерів для дітей і дорослих в Італії, Австрії та Іспанії.

Особлива любов – робота з папером. Провела безліч майстер-класів “Архітектурні капелюхи” для дітей і дорослих в Україні та Італії. Останнє захоплення – помелопластика. Скульптуру малих форм в цій техніці вперше можно побачити на виставці в галереї Митець.

Від початку повномаштабного вторгнення країни-агресорки з 2022 року:

Взяла участь у мистецькому проекті “Вишиванка” в Берліні влітку 2022 року в творчому просторі “Парламент дерев проти війни та насильства”.

Взяла участь в акварельній міжнародній виставці в Південній Кореї.

Організувала дві маштабні акварельні виставки за участю українських художників в Києві, які відбулися в лютому та вересні 2023 року.

Взяла участь у виставці ботанічного мистецтва воєнного часу “Незламні квіти” в Києві, 2023 рік.

Організувала та провела творчий пленер у серпні 2023 року в Італії, м.Урбіно (акварель та паперопластика).

Організатор акварельних майстер-класів для дорослих на постійній основі, Київ, 2024 р.

Фото зі сторінки Dmitrij Rybin 

Сообщение Чи знаєте ви, що таке памелопластика? Виставка «Щоденник домогосподарки» у Києві появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top