Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Внаслідок авіаобстрілу Запоріжжя засмічено понад двох тисяч квадратних метрів земліРанковий обстріл Запоріжжя авіабомбами розслідують як порушення законів та звичаїв…У Запоріжжі завершили пошуково-рятувальні роботи на місцях ранкових обстрілів: окупанти…У Гуляйполі, що на Запоріжжі, внаслідок ворожих обстрілів згорів старовинний…У понеділок, 30 вересня, у західних областях – дощі, на…Бібліотека запрошує на обговорення документарі «Ми були рекрутами»Наслідки обстрілу Запоріжжя авіабомбами: засмічено понад двох тисяч квадратних метрів…Сили оборони України уразили військовий арсенал “Котлубань” у Волгоградській області,…На Оріхівському напрямку ворог тричі атакував позиції Сил оборониДо лікарні звернулась восьмирічна дівчинка – у Запоріжжі збільшилась кількість…

День народження Мелітополя відзначили у Львові

Мешканці Мелітополя, які через війну переїхали жити у Львів, цими днями відзначають 240 років свого рідного міста.

Як повідомили у Львівській міській раді, з цієї нагоди у місті відбулася низка заходів, які провела громадська організація “Мелітополь Незламний”.

“Місто Мелітополь Запорізької області вже більше двох років є окупованим російськими військами.

Велика кількість мелітопольців вимушені були покинути своє звичне місце проживання.

Одні, перетнувши лінію фронту, виявили бажання залишитись в обласному центрі, частина покинули територію країни, а більше двох тисяч мелітопольців знайшли прихисток у затишному Львові.

Пліч-о-пліч вони живуть з львів’янами вже досить тривалий час.

І щоб ментально підтримати та інтегрувати вимушених переселенців у приймаючу громаду, та зберегти власну ідентичність ми організовуємо свято для мелітопольців та львів’ян із нагоди Дня Мелітополя”, – розповіла менеджер ГО “Мелітополь Незламний” Маргарита Бойчук.

Основні заходи відбулися 28 вересня у Парку ім. Виговського.

Там була виставка картин до Дня миру, виставка-ярмарка витворів ручної роботи, інсталяція «Колесо теплих моментів», демонстраційно-показовий виступ ДСНС,  а також майстерклас із виготовлення бургерів та тортиків, настільні ігри.

Також у рамках відзначення 240-річчя Мелітополя львівські мелітопольці висадили дерева у Парку 700-річчя Львова.

“У нашому місті була прекрасна локація, на фоні якої сезонно фотографувалися мелітопольці.

Майже у кожного є фото з тюльпанами, тому обрали тюльпанові дерева,– пояснює Маргарита Бойчук. – Мелітополь славиться черешнею і тополями, але клімат Львівщини не дуже сприятливий для цих дерев, тому символічно обрали тюльпанові дерева, за рекомендацією управління екології Львівської міської ради.

Це буде символ Мелітопольщини у Львові”.

Сообщение День народження Мелітополя відзначили у Львові появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top