На Запоріжжі запрацювала перша мобільна аптека: деталі

Жителі віддалених сіл, де немає аптек, матимуть безперешкодний та зручний доступ до лікарських засобів.

Про це повідомили на сайті Запорізької обласної державної адміністрації.

Тепер за ліками не потрібно їхати до великих міст – мобільний аптечний пункт сам завітає до населеного пункту.

«Відсьогодні на території області розпочинає роботу перший в регіоні мобільний аптечний пункт (МАП). Загалом по Україні дозволена діяльність для 21 такого пункту, включно із запорізьким. Він доставлятиме лікарські засоби у віддалені від обласного центру села, у яких відсутні аптеки», — розповіла начальниця державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Запорізькій області Алла Андрущенко під час брифінгу в медіацентрі при ЗОВА.

Як зазначається, МАП оснащений усім необхідним обладнанням для реалізації лікарських засобів з дотриманням умов зберігання та транспортування, в тому числі й температурного режиму.

В асортименті – перелік ліків, як у звичайній аптеці, крім наркотичних та психотропних препаратів. Також в такій «мобільній аптеці» реалізують препарати за програмою «Доступні ліки».

Маршрут, за яким доставлятимуть лікарські засоби, складається з шести населених пунктів Запорізького району: Васильківського, Максимівки, Крутого Яру, Новоіванківки, Дудникового та Сторчового.

В області триває робота ще з двома підприємствами щодо створення мобільних аптечних пунктів. Вони працюватимуть за узгодженими з ЗОДА маршрутами. Це дозволить закрити потреби віддалених сіл у лікарських засобах.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top