Загиблому на Запоріжжі розвіднику з позивним Джавелін просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

На офіційному сайті Президента України зареєстровано петицію з проханням присвоїти звання Героя України (посмертно) Євгенію Юрійовичу Гончаренко (позивний «Джавелін»), 1990 року народження.

Автор петиції, сестра загиблого, повідомила, що Євгеній служив у взводі розвідки 65-ї окремої механізованої бригади, яка захищає від ворога Запорізький напрямок фронту. На своїй бойовій машині він евакуйовував з зони бойових дій поранених та полеглих побратимів. Ходив на штурми та зачистки російських позицій. Навчав хлопців водінню та обслуговуванню бойової машини. Неодноразово з побратимами брали в полон російських окупантів. Старанно і сумлінно виконував накази командира. Зі слів побратимів, Євгеній був справжній воїн – сміливий, завзятий, досвідчений, відважний та надійний.

Там же, на Запоріжжі, 30 березня 2024 року, Євгеній загинув від прямого влучання ворожого дрону.

Уклін та шана герою, вічна пам’ять.

Слава Україні!

*

Усіх небайдужих також просять проголосувати за петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) десантнику з Енергодару Ігорю Чуйкову

Сообщение Загиблому на Запоріжжі розвіднику з позивним Джавелін просять присвоїти звання Героя України (посмертно) появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top