Екстремальний дикобраз, неслухняні таксі з пустелі і чарівниця під парасолькою

Запорізький державний цирк розпочав свій творчий сезон новою програмою «WELCOME – шоу!», підготованою українськими артистами. Ті, кому пощастило побачити цю програму, називають її справжнім дивом у манежі. Учасники вистави і робітники цирку дійсно зробили все, щоб подарувати глядачам чудовий настрій у наші непрості часи.

Прекрасні номери нової програми виконано професійно, із старанням, оформлено із фантазією.

Майже кожен виступ оздоблено хореографічним супроводом балету нашого цирку, музикою, світлом, лазером. Все, без перебільшень, дивує і зачаровує.

«Яка ж то краса!» – можна сміливо сказати про яскраве сузір′я повітряних гімнасток, зайнятих у новій програмі. У тому сузір′ї сяють Ліза Єськовець на полотнах, Лілія Грединюк на ременях, Ліза Аксенова і Даша Дорогокупля на петлях.

Дівчата – справжні безстрашні повітряні чарівниці. Їхні виступи – то пісні про красу, спритність і неперевершеність.

У манежі ліричне адажіо виконують Максим Герман і Єлізавета Грязева, із хула-хупами працює ефектна Анна Іліуц, також вона дивує жонгляжем у супроводі балету. Її номер перетворено на хореографічну цікаву дію із ляльками-автоматами, і сама Анна несподівано стає такою лялькою.

Виступ еквілібристки Анни Дерев′янко теж доповнює балет. Артистка виконує карколомні трюки у оточенні химерних незвичайних квітів, схожих на великі кольорові капелюшки. Ті капелюшки тримають над головами танцюристки у чорному вбранні.

Акробатка Вероніка Непомняща демонструє каучук. Вона схожа на зачаровану принцесу під величезною парасолькою!

У «WELCOME – шоу!» є два чудові номери із тваринами. Знов до нас завітали улюбленці запорізької публіки Єлена і Юрій Тонкопій із своїми чотирилапими вихованцями – песиками, мавпочкою, дикобразом.

А от ведмедів із ними немає. Як пояснила мені директорка нашого цирку Тамара Зубко, клишоногі артисти пішли на пенсію за віком і зараз перебувають на заслуженому відпочинку у екопарку.

Тепер Єлена і Юрій знайомлять публіку із новими солістами. Ті солісти дуже старанно виконують багато цікавих трюків, катаються на скейті, їздять у візочку, граються величезним м′ячем, стрибають через обручи. Дикобраз, наприклад, взагалі демонструє крос із перешкодами, в довгу трубу лізе, на гойдалках балансує. Отакий він звір-екстремал.

На цій виставі я знов зустрілася із малим Максимом та його бабусею Світланою. Вона поскаржилася, що онук, ще навесні побачивши Лізу Єськовець, вирішив опанувати її трюк. Із допомогою бабусиних завіс на вікнах. Тепер хлопчика дуже зацікавив дикобраз. У їхньому селі дикобразів немає, хоча за хатою хтось шарудить у листі, мабуть, їжачок. Не дикобраз, звичайно, але теж з голками.

А ми йдемо далі, бо на нас чекають кораблі пустелі, верблюди, вихованці Тетяни Чернової і Богдана Ріхарда. Хоча ті кораблі перетворилися на такі собі таксі, неслухняні і вередливі. Ці екзотичні тварини дуже сподобалися глядачам, дехто взагалі вперше у житті побачив верблюдів зблизька.

Цирку без клоунів не буває. І в новій програмі ми знов бачимо клоуна Дмитра Єськовця. Це клоун-позитив, клоун-гарний настрій. Кожна його поява в манежі, кожна реприза знаходила відгук у глядацьких серцях. Але хочу попередити чоловіків: будьте обережні! Бо той клоун дуже полюбляє катати жінок на власному автомобілі та мотоциклі. Що з того виходе, треба бачити, бо переказувати репризи нецікаво, ще й інтрига зникає.

Про глядачів та їхнє сприйняття побаченого треба розповідати окремо. З′ясувалося, що дехто вперше у своєму житті потрапив до цирку, а хтось взагалі не знав, що у нашому місті той цирк існує.

Кожен номер програми сприймався публікою із ентузіазмом, аплодисменти, схвальні вигуки були постійним супроводом виступу усіх артистів. Здавалося, що із залу на манеж линула потужна хвиля приязні і підтримки.

Діти танцювали у проходах, охоче грали із клоуном у м′яча. Вони раділи, сміялися, а разом із дітьми раділи і дорослі.

Без перебільшень можна стверджувати: наш чудовий цирк подарував своїм глядачам радість свята, посмішки, щастя, тобто те, чого не вистачає нам усім в нашому жорстокому сьогоденні.

Галина СОЛОВЙОВА

Найближчі вистави – 4, 5, 6 жовтня.

Телефон каси (працює з 10.00 до 16.00) 061-764-85-04

Сообщение Екстремальний дикобраз, неслухняні таксі з пустелі і чарівниця під парасолькою появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top