Пилова буря з росії — Запоріжжя накрила імла

Пилова буря з росії - Запоріжжя накрила імла

Буря триватиме в Україні мінімум до 3 жовтня

З території росії на Україну насунулася пилова буря. У Запоріжжі через це погіршилася загальна видимість, повідомили у Запорізькому центрі з гідрометеорології.

Читайте також: Мінлива хмарність, але без опадів – що прогнозують синоптики у Запоріжжі на початок тижня

Через пилову бурю у Запоріжжі з’явилася імла, видимість складає від 3 до 6 км. Імла, розповіли метеорологи, це загальне помутнення повітря через пил, промисловий або інший дим.

«Під час імли віддаленні предмети часто набувають сіруватого відтінку, а сонце, особливо якщо воно перебуває низько над горизонтом, — червоно-жовтого. Імла відрізняється від серпанку незначною вологістю повітря», — написали у Запорізькому центрі з гідрометеорології.

Пилова буря з росії - Запоріжжя накрила імла

У росії зараз також тривають пилові бурі, а в Україну її принесли південно-східні вітри. Як пишуть у європейській службі моніторингу Copernicus, така ситуація буде зберігатися, як мінімум, до 3 жовтня.

Ми розповідали, що у Запоріжжі за літо зафіксували 13 температурних рекордів. 18 липня була найтепліша доба в історії метеорологічних спостережень, а липень загалом став найтеплішим місяцем за увесь період спостережень.

Фото: просування бурі станом на 9 годину 30 вересня від Copernicus

Джерело

Share this post

нет
scroll to top