Піщана буря триватиме до п‘ятниці: Укргідромецентр

Сьогодні зранку у Запоріжжі спостерігається природне явище … імла.
Імла – це суцільне помутніння повітря, обумовлене наявністю в ньому завислих частинок пилу, промислового диму або диму іншого походження.

Під час імли віддаленні предмети часто набувають сіруватого відтінку, а сонце, особливо якщо воно перебуває низько над горизонтом, — червоно-жовтого.


Імла відрізняється від серпанку незначною вологістю повітря. Видимість менша за 10 км, але, в залежності від інтенсивності, може знижуватись до 1 км і навіть менше.

Причиною утворення імли є перенесення південно-східними вітрами пилу з території російської федерації, де наразі спостерігаються пилові бурі.

Піщана буря

За прогнозом гідрометцентру, в Каспійській низовині станом на ранок 30 вересня спостерігається пилова буря і високе запилення повітря.

Оскільки вітер зараз переносить повітря з того регіону, тобто з південного сходу, то піднятий в Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери.

«Цей дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей. Погіршує ситуацію місцева сухість земної поверхні, додаючи до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, що здіймає вітер.

Піщана буря

Ситуація утримається попередньо до п’ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний», — повідомляють синоптики.

Читайте також: У Запоріжжі зафіксували черговий температурний рекорд

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top