ЗАЕС на межі блекауту через російську атаку по підстанції — подробиці від Міненерго

ЗАЕС на межі блекауту через російську атаку по підстанції - подробиці від Міненерго

Окупанти атакували підстанцію ЗАЕС

Російські окупанти атакувала підстанцію і знеструмила лінію живлення тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Читайте також: Обмін ЗАЕС на частину територій Курської області – в Укренерго відповіли на чутки

Зазначається, що внаслідок атаки росіян на магістральну підстанцію знеструмлено одну з ліній живлення окупованої Запорізької АЕС. Як результат, станція опинилася на межі блекауту.

Наразі енергетики працюють над ліквідацією наслідків ворожого обстрілу, щоб якнайшвидше відновити повноцінне живлення АЕС.

«Черговий акт російського тероризму створив загрозу аварії на окупованій Запорізькій АЕС. Вимагаємо негайно виконати резолюцію МАГАТЕ і повернути окуповану АЕС під український контроль. Безпечна експлуатація Запорізької АЕС можлива лише під контролем України», — зауважив міністр енергетики Герман Галущенко.

Раніше ми повідомляли, що чеченські бойовики влаштували на Запорізькій атомній електростанції тир. Присутність бойовиків та їх техніки на атомній електростанції окупанти пояснюють нібито охороною об’єкта. Але насправді техніка й бойовики залучені до патрулювання містом та до репресій проти українців.

Також ми писали, що в окупованому Енергодарі працівника ЗАЕС звинувачують у шпигунстві. 62-річного енергодарця, начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Спартесного звинувачують у шпигунстві.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top