У ТЦК радять військовозобов’язаним з відстрочкою бути готовими до мобілізації

Збройні сили України постійно потребують нових бійців, тому кожен військовозобов’язаний має бути готовим виконати свій громадянський обов’язок.

Усім військовозобов’язаним, включно з тими, хто наразі має відстрочку, слід бути морально і фізично готовими до можливої мобілізації.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Івано-Франківського ОТЦК та СП Андрій Мороз в інтерв’ю для «Західного кур’єра».

«Немає нічого страшного в мобілізації, до неї потрібно просто бути готовим. Я раджу кожному, навіть тим, хто має відстрочку, пройти курси керування дронами або навчання з тактичної медицини. Будь-які навички, корисні для армії, можуть стати в нагоді. Військовозобов’язані повинні усвідомлювати, що настане час, коли їх можуть мобілізувати, і це треба прийняти спокійно», — зазначив Мороз.

Він також підкреслив, що працівники територіальних центрів комплектування (ТЦК) виконують завдання, покладені на них державним керівництвом. Їхня мета – забезпечення мобілізації, без якої неможливо завершити війну.

«ЗСУ постійно потребують нових бійців. Ми також формуємо нові військові підрозділи, які отримують сучасне західне озброєння, а військовозобов’язані проходять підготовку за кордоном. Тому ми активно проводимо роз’яснювальну роботу серед населення, щоб показати, що мобілізація – це необхідний процес, а не щось лякаюче. Всі військовозобов’язані мають виконати свій громадянський обов’язок. Навіть ті, хто зараз має відстрочку, повинні розуміти, що може настати день, коли їм доведеться приєднатися до ЗСУ», — підсумував Мороз.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top