Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня — фото

Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото

Людям, постраждалим від ворожої атаки 1 жовтня, допомагали 75 рятувальників (доповнено)

Сьогодні вдень, близько 12.00, як ми писали, російські військові атакували Запоріжжя авіабомбами. За попередньою інформацією ворог завдав по Запоріжжю шість авіаударів. На жаль, є загиблий, чоловік 1954 року народження.

Читайте також: Загиблий був працівником комунального підприємства – який стан постраждалих у Запоріжжі

Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото

Також, як ми писали, відомо, що військові рф вгатили по шістьох локаціях, один – промисловий об’єкт та п’ять об’єктів житлової забудови. Пізніше в обласній прокуратурі уточнили, що пошкоджено багатоповерховий житловий будинок (п’ятнадцятиповерховий. — Ред.), приватні домоволодіння, автомобілі місцевих мешканців тощо.

У ЗОВА журналістам повідомили, що відомо про 21 людину, яка звернулась до медиків з різних адрес, але більшість — з п’ятнадцятиверхівки:

«21 людині знадобилась допомога медиків. Це не означає, що всі поранені, у людини може бути психологічний шок,  панічна атака, і вона теж потребує допомоги медпрацівників».

Дані постійно оновлюються. В результаті обстрілу, як повідомили у ГУ ДСНС України у Запорізькій області, за даними на 16.00 психологи ДСНС надали допомогу вже 28 постраждалим.

Щодо п’ятнадйятиповерхівки — частково зруйновані верхні поверхи та пошкоджений фасад будинку.

Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото

Речниця ГУ ДСНС України у Запорізької області Юлія Баришева дала журналістам коментар:

«В результаті навали постраждали житлові будинки, приватний сектор в різних районах міста Запоріжжя. На даний момент є один загиблий, дев’ять постраждалих, інші госпіталізовані до лікарні місця. Є люди, яким надали допомогу медики на місці й вони відмовились від госпіталізації».

На запитання щодо стану людей у лікарні Юлія Баришева відповіла:

«На даний момент їхній стан контрольовані лікарями й тому люди у безпеці».

Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото

Також вона розповіла,  що у багатоповерхівці рятувальники допомагали людям, які опинились заблокованими у власних квартирах:

«Не відкривались двері й рятувальникам доводилось за допомогою спеціального обладнання зрізати замки на вхідних дверях і звільняти людей із пасток. Працює на місці 75 рятувальників і 15 одиниць техніки».

Ми писали. що рятувальники деблокували людей з квартир багатоповерхівки. Останньою врятували 90-річну бабусю з 10 поверху. Жителів пустили у власні оселі, щоб забрати вцілілі речі.

Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото

Щодо стану багатоповерхівки Юлія Баришева повідомила:

«Це обстеження зроблять комунальні служби міста Запоріжжя».

Рятувальники також загасили декілька загорянь у інших місцях авіаударів одного із районів міста.

Пошукові та аварійно-рятувальні роботи за усіма адресами завершені. Щодо наслідків та кількості пошкоджених приватних будинків інформація уточнюється.

У обласній прокуратурі о 15.46 уточнили, що внаслідок влучень отримали поранення 10 людей. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

За повідомленням ДСНС станом на 16.00 у результаті подій загинула одна людина, 18 постраждало, з них дванадцятирічна дитина. Ще двоє врятованих.

У ЗОВА повідомили журналістам, що у лікарні перебуває п’ятеро постраждалих. Двоє з них — у важкому стані. Також продовжується дообстеження постраждалих, тому кількість людей у лікарнях може змінитися. Щодо дванадцятирічної дитини — вона знаходиться на амбулаторному лікуванню.

Удари авіабомбами, як повідомили в облпрокуратурі, нанесені по двох районах обласного центру.

Нагадаємо, що 29 вересня, з 5.25 до 6.00 години ранку окупанти нанесли наймасованіших авіаційних ударів по місту Запоріжжю. Попередньо, у результаті подій четверо людей були поранені, з них один врятований.

Фото Антоніни Фролової

Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото Який стан людей, що постраждали внаслідок авіаударів ворога по Запоріжжю 1 жовтня - фото

Джерело

Share this post

нет
scroll to top