Запорізькі соцпрацівники підвищили свою психологічну та емоційну стійкість

Запорізьким обласним центром соціальних служб спільно з ГО «Дівчата» для спеціалістів та надавачів соціальних послуг Запорізької області було проведено обласний тренінг «Горіти та не згорати» із профілактики професійного та емоційного вигорання фахівців.

Мета тренінгу – профілактика психічного здоров’я шляхом розвитку самоусвідомлення, саморефлексії та самоаналізу свого емоційного та фізичного стану, навчання технікам позитивного мислення, самоконтролю та саморегуляції, а також формування навичок збереження психічного здоров’я та мотивації щодо турботливого ставлення до себе.

Особливість професійної діяльності соціального працівника визначається великою кількістю міжособистісних контактів, які, у свою чергу, формують психологічний стан працівника соціальної сфери, можуть викликати емоційне напруження та появу стресових станів.

Наслідком емоційного напруження та стресу є виникнення синдрому емоційного та професійного вигорання, який, досягаючи високого рівня, дезорганізує спеціаліста, знижує його здатність до саморегуляції і управління ситуаціями різної складності.

Під час воєнних дій емоційне вигорання посилюється ще й втомою від війни. Людина починає втрачати концентрацію, стає демотивованою, розгубленою, погано спить, втрачає сенс своєї діяльності, а у крайніх випадках – навіть сенс до життя взагалі.

Однією з основних умов протидії хронічному стресу в професійній діяльності та синдрому «емоційного вигорання» є формування психологічної та емоційної стійкості надавачів соціальних послуг, а також умінь і навичок адекватного реагування в емоційно-напружених та складних ситуаціях.

Отримані на тренінгу знання, уміння та навички управління власним емоційним станом допоможуть запобігти накопиченню «шкідливих» емоцій та їх руйнуючому впливу на фахівців.

В заході взяли участь 23 спеціаліста центрів соціальних служб/центрів надання соціальних послуг/ територіальних центрів з 11 територіальних громад області.

Сообщение Запорізькі соцпрацівники підвищили свою психологічну та емоційну стійкість появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top