ЄІБ надав Києву 50 млн євро для заміни російських вагонів метро на сучасний рухомий склад

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та місто Київ підписали кредитну угоду на 50 млн євро для придбання нових вагонів метро. Ця ініціатива спрямована на модернізацію київського метрополітену та забезпечення надійного транспорту для мільйонів мешканців столиці. Угоду було підписано в штаб-квартирі ЄІБ у Люксембурзі під час візиту делегації Київської міської державної адміністрації.

До війни майже 80% рухомого складу київського метрополітену було російського виробництва. Понад 60% парку вже перевищило свій термін експлуатації, і нове фінансування дозволить замінити застарілі вагони на сучасні, енергоефективні альтернативи від місцевих або міжнародних постачальників.

50 млн євро, наданих за підтримки фонду ЄІБ «EU for Ukraine Fund», є першою частиною кредиту на загальну суму 200 млн євро, наданого банком. Ця початкова сума спрямована виключно на придбання нових вагонів метро для Києва.

Решту 150 млн євро буде надано після завершення техніко-економічного обґрунтування, профінансованого ЄІБ, яке оцінить доцільність закупівлі нових вагонів метро порівняно з можливістю модернізації частини наявного парку вагонів метро. Загальне фінансування дозволить Київському метрополітену, комунальному підприємству, яке керує системою метро в Києві, оновити чи замінити 120–160 вагонів, що покращить транспортну інфраструктуру міста.

Джерело: портал Східного партнерства

Сообщение ЄІБ надав Києву 50 млн євро для заміни російських вагонів метро на сучасний рухомий склад появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top