У Запоріжжі нелегальні «продавці зброї» погрозами виманювали гроші у покупців

Двоє жителів Запоріжжя підшукували клієнтів, аби під приводом нелегального продажу вогнепальної зброї «вибити» у покупців гроші.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на ГУНП.

Так, 54-річний чоловік, за попередньою змовою зі своїм 20-річним знайомим, позбавив волі потенційного покупця неіснуючої вогнепальної зброї. Спочатку зачинили його у квартирі, яку призначили для зустрічі, а після – погрожували клієнтові пістолетом та розправою, якщо той не заплатить їм 74 000 гривень.

Працівники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області разом зі слідчими обласного главку поліції за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримали зловмисників на гарячому та звільнили незаконно утримуваного громадянина.

Під час проведення обшуку за адресою одного з фігурантів правоохоронці виявили та вилучили стартовий пістолет та 6 патронів до нього, ніж, мобільні телефони та 76 000 гривень, ймовірно, отримані злочинним шляхом.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури повідомили обом зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ч. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top