У Бердянську ліквідували суддю-зрадника — деталі від ГУР

У Бердянську ліквідували суддю-зрадника - деталі від ГУР

Суддя був причетний до репресій проти місцевого населення

Сьогодні, 2 жовтня, у тимчасово окупованому Бердянську загинув суддя Віталій Ломейко, який після окупації міста працював на окупантів. Про випадок повідомляє Головне управління розвідки України.

Читайте також: У Запоріжжі СБУ затримала п’ятьох блогерів, які працювали на росію – подробиці

Зрадник загинув від вибуху власного автомобіля — він підірвався біля шостого будинку на вулиці красних партізан у мікрорайоні Лиски неподалік порту Бердянська. Під час вибуху суддя перебував всередині.

У Бердянську ліквідували суддю-зрадника - деталі від ГУР

Як повідомляють в ГУР,  Віталій Ломейко — суддя Чернігівського районного суду Запорізької області, який залишився в Бердянську під час російської окупації міста. Тут він порушив присягу та став співпрацювати з ворогом. Він допомагав окупантам влаштовувати репресії щодо місцевих мешканців.

«Доля Віталія Ломейка, який причетний до репресій українців в окупації та воєнних злочинів — нагадування усім зрадникам, що прислужування катам українського народу небезпечне для здоровʼя і життя», — написали в ГУР.

Раніше ми розповідали, що запорізькі прокурори довели в суді, що двоє чоловіків були агентами спецслужб росії. Вони передавали ворогу координати критичної інфраструктури, розташування військових та наслідки обстрілів по місту.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top