Головна бібліотека Запорізької області проведе марафон з українськими письменниками — як долучитися

Головна бібліотека Запорізької області проведе марафон з українськими письменниками - як долучитися

Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека влаштує «Марафон сучасних українських письменників»

Третій «Марафон сучасних українських письменників», який організує Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, відбудеться з 4 по 10 жовтня. Про це повідомили на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

Ми писали, що у цьому році бібліотеці виповнилося 120 років. Днем народження головної та найбільшої бібліотеки області вважають 22 січня 1904 року. А нещодавно у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулися урочистості, присвячені 120-й річниці від дня її заснування та професійному святу.

Читайте також: Живий талісман, секретний наказ та інші цікаві факти — запорізька бібліотека відзначила 120-річчя

120-річчя бібліотеки й Всеукраїнському дню бібліотек присвятили й «Марафон сучасних українських письменників».

Головна бібліотека Запорізької області проведе марафон з українськими письменниками - як долучитися

«Марафон сучасних українських письменників» — це шість українських авторів у прямому ефірі. Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки. Він відбудеться в онлайн-форматі.

Спікери та спікерки марафону:

— 4 жовтня 10.00 — прямий ефір із запорізьким письменником, педагогом, журналістом Борисом Артемовим. Під час зустрічі ми обговоримо літературний доробок автора, джерела натхнення, творчі плани, а також поговоримо про книгу «Марік», яка є віддзеркаленням справжнього обличчя жорстокої війни.

Головна бібліотека Запорізької області проведе марафон з українськими письменниками - як долучитися

— 7 жовтня 12.00 — прямий ефір з авторкою багатьох книг для дітей та дорослих, перекладачкою, поетесою Дзвінкою Матіяш. Під час ефіру з письменницею ми зануримося в чарівний світ сучасної української книги, поговоримо про чутливість та містицизм у творах, дізнаємося про мрії та сподівання авторки. Крім того, під час ефіру відбудеться презентація книги «Ми повертаємось додому».

— 7 жовтня 15.00 — у прямому ефірі бібліотеки з’явиться письменниця, перекладачка, радіоведуча, директорка з міжнародних літературних прав для Європи та Нордичних країн компанії Riggins Rights Management Надійка Гербіш. Авторка численних бестселерів, відзначених національними та міжнародними нагородами поділиться своїм творчим шляхом, а також презентує нову книгу «Дім, який ти любила, мамо».

— 8 жовтня 12.00 — прямий ефір з письменницею, режисеркою, сценаристкою, драматургинею Інгурен Гутен (Юлією Мироненко). Вона є лауреаткою та номінанткою кількох кінофестивалів, постановницею театральних вистав. П’єса Юлії Мироненко «Нємає жодного щастя» потрапила у шорт переможців фестивалю драматургії «Тиждень актуальної п’єси» і була перекладена англійською мовою. Під час прямого ефіру буде розмова зі спікеркою про розвиток сучасної української літератури та кіновиробництво.

— 9 жовтня 12.00 — онлайн-зустріч з письменницею, військовою, ветеранкою Іриною Бобик. Як наголосили у бібліотеці, «разом з авторкою ми пізнаємо радість щирого кохання, відвертих почуттів, сум від втрати близьких, дізнаємося що таке почуття обов’язку, а також справжній фронтовий гумор, поговоримо про будні жінок на війні. Ми відчуємо гордість за кожного і кожну, хто знаходиться на передовій і наближає нашу Перемогу».

— 10 жовтня 12.00 — прямий ефір з письменником, військовим, блогером Дмитром «Калинчуком» Вовнянко. Ефір стане справжнім подарунком для поціновувачів історичних романів. Під час зустрічі з автором буде розмова про величну історію України на сторінках книг, творчі плани та військовий досвід автора.

Головна бібліотека Запорізької області проведе марафон з українськими письменниками - як долучитися

Читайте також: Більше музики і українських вистав: нові керівники головного театру Запорізької області розповіли про плани

Слідкуйте за «Марафоном сучасних українських письменників» на сторінці бібліотеки у фейсбуці, а також на ютуб-каналі «Читаю запоєм».

Ми писали, що у запорізькому Домі актора готують прем’єру — що ще покажуть у жовтні.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top