Україна – Бразилія 2:3. Збірна України з футзалу побореться за “бронзу” ЧС-2024

6 жовтня в Ташкенті вони змагатимуться за третє місце з переможеним у протистоянні Аргентина — Франція.

У своєму шостому поєдинку фінального турніру ЧС-2024 збірна України з футзалу в 1/2 фіналу поступилася команді Бразилії.

На груповому етапі наша збірна спочатку поступилася Аргентині (1:7), а потім перемогла Анголу (7:2) та Афганістан (4:1). Посівши у квартеті друге місце, в 1/8 фіналу синьо-жовті здолали команду Нідерландів (3:1). У чвертьфіналі підопічні Олександра Косенка впоралися з Венесуелою (9:4) та пробилися до четвірки кращих на мундіалі вперше з 1996 року.

Сьогодні в Ташкенті синьо-жовті боролися з Бразилією за путівку у фінал. Складність полягала в тому, що наш суперник — п’ятиразовий чемпіон світу. Крім того, через дискваліфікацію не міг допомогти збірній України Швед.

У першому таймі наші хлопці ні в чому не поступалися опонентам. На його початку команди обмінялися влучаннями в каркас воріт від Артура й Микитюка, були удару в площину від Мельника, Артура та Феррао.

Надалі почергово загрожували воротам бразильців Чернявський і Микитюк. На 10-й хвилині м’яч побував у воротах збірної України, але Ліно перед цим порушив правила.

https://images.unian.net/photos/2024_10/1727885875-4263.jpg?r=304611

Бразильці регулярно завдавали ударів, але переважно неточних, хоча кілька разів на шляху м’яча ставав Сухов. Синьо-жовті продовжували відповідати своїми моментами, і на 18-й хвилині повели в рахунку, коли Чернявський із передачі Жука влучно пробив низом у кут. Однак перед цим трапилася неприємна подія — через травму не зміг продовжити гру Шотурма.

https://pic.sport.ua/images/news/0/17/137/orig_707507.jpg

Getty Images/Global Images Ukraine

Одразу по перерві бразильці забили двічі. Спершу Семенченко зрізав м’яч у власні ворота після прострілу Дієго, а потім сам же Дієго завершив атаку, з другої спроби перегравши Сухова. Наші хлопці відповіли влучанням Семенченка в поперечину зі стандарту, а також спробою Микитюка, з якою впорався Вілліан. Утім, Сухову також вистачало роботи.

https://pic.sport.ua/images/news/0/17/137/orig_707483.jpg

На 29-й хвилині синьо-жовті встановили паритет — Корсун перехопив м’яч, обігрався з Абакшиним і забив у вже порожні ворота. Надалі пішла напружена боротьба з моментами біля воріт обох команд. На 33-й хвилині українці не скористалися чудовою нагодою, коли Жук і Зварич поцілили в стійки. Пізніше Семенченко опинився перед воротарем, але свою дуель програв.

Між тим, синьо-жовті перебрали фолів, тому бразильці пробивали дабл-пенальті — Дієго переграв Сухова. Українці почали грати з п’ятим польовим, проте забити такий важливий гол не зуміли. Бразилія перемагає з рахунком 3:2 і крокує у фінал.

Тим не менше, підопічні Олександра Косенка мають шанс на нагороди.

6 жовтня в Ташкенті вони змагатимуться за третє місце з переможеним у протистоянні Аргентина — Франція.

ЧС-2024 з футзалу. Фінальний турнір. 1/2 фіналу

02.10.2024

Україна — Бразилія — 2:3 (1:0)

Голи: Чернявський (18), Корсун (29) — Семенченко (21, автогол), Дієго (22, 36, дабл-пенальті).

Україна: Сухов — Корсун, Мельник, Семенченко, Абакшин; Ципун, Савенко, Жук, Чернявський, Зварич, Шотурма (к), Микитюк, Фаренюк.

Тренер: Олександр Косенко.

Бразилія: Вілліан (Гітта, 29) — Марлон, Марсел, Дієго (к), Валеріо; Ронкальйо, Негіньйо, Марсеніо, Ліно, Піто, Феррао, Артур, Рафаель.

Тренер: Маркіньйос Шав’єр.

Попереджені: Мельник (36) — Ліно (34).

2 жовтня. Ташкент. Humo Arena.

Чемпіонат світу-2024 з футзалу завершиться в Ташкенті у неділю, 6 жовтня, матчем за 3-тє місце та фіналом.

https://uaf.ua/article/52431

Сообщение Україна – Бразилія 2:3. Збірна України з футзалу побореться за “бронзу” ЧС-2024 появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top