Провідні актриси головного театру Запорізької області розповіли про улюблені ролі, в яких їх можна побачити у новому сезоні

Провідні актриси головного театру Запорізької області розповіли про улюблені ролі, в яких їх можна побачити у новому сезоні

У театрі імені Магара відкривають новий сезон

4, 5 та 6 жовтня в Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Магара відбудеться відкриття офіційне 96-го сезону. Ми писали, що покажуть у ці дні, та які цікавинки будуть у театрі 4 жовтня.

Читайте також: У запорізькому Домі актора готують прем’єру — що ще покажуть у жовтні

Напередодні журналістка zprz.city поспілкувалась з двома провідними артистками театру імені Магара — Ніною Шинкарук (на фото — брюнетка) і Наталією Зубік (блондинка) —  та запитала:

— Яка ваша улюблена роль з вистав, які наразі є в репертуарі театру?

— Як вважаєте, чому глядачу варто прийти в ваш театр?

Ніна Шинкарук, народна артистка України:

— В репертуар театру повернули оновлену виставу «Гетьман Мазепа», її покажуть 11 жовтня. Буде майже зовсім інший склад. Я дуже люблю свою героїню у «Мазепі», граю дружину Кочубея Любов Федорівну. У цій ролі є, що грати, вона різноманітна, різнопланова. Це дуже гарний матеріал для актриси.

Із сучасних закордонних постановок дуже люблю свою роль служниці Анни у виставі «Четверо в одній спальні». Це класична комедія положень відомого французького комедіографа Марка Камолетті. Там так все закручено!

Взагалі люблю різнопланові ролі — і трагічні, і комічні. Ця роль комедійна і там теж є, що робити.

— Варто прийти на вистави в наш театр. Він центральний, головний театр Запорізької області. Вважаю, що взагалі престижно побувати в театрі. А в нашому дуже красиво, урочисто — справжня театральна атмосфера!

Наталія Зубик:

Провідні актриси головного театру Запорізької області розповіли про улюблені ролі, в яких їх можна побачити у новому сезоні

— Кожна роль — як одна з моїх особистостей, тому я всі їх дуже люблю. З тих, що зараз граємо, найулюбленіша роль з прем’єри попереднього сезону «Людожерчик». Граю мати хлопчика, який не такий, як всі. Мені дуже цікаво було психологічно її розкрити. Сподіваюсь, що глядач мене зрозумів.

І друга — у виставі-концерті «Думи…» за творами Шевченка. Я граю епізод Русалки, який мені неймовірно подобається — дуже яскравий, з цікавим пластичним рішенням. Але найбільше мені подобається ця героїня, тому, що вона і містична, і сильна, і натуралістична, і українська, з української міфології. Мені це дуже цікаво. В цій же виставі я ще танцюю в масовці, граю дівчину, що чекає. Це дві такі різні ролі, але про сучасних жінок, вони мені зараз дуже до душі.

Читайте також: Театр для найменьших глядачів — які лялькові вистави покажуть у Запоріжжі в жовтні

— Мені здається, що в епоху соцмереж, інтернету люди скучили за живою інформацією. А енергетика, яка відбувається між нами й глядачами, вона жива. Тому у театр приходять, щоб відчуту цю живу енергетику.

Ми писали, що 12 років тому в Запоріжжі урочисто відкрили унікальну арт-алею кованих картин — як це було (фото)

Фото автора та з архіву zprz.city 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top