Мазепіана у музейних зібраннях та приватних колекціях України: виставка у Лаврі

У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» з нагоди 315-ї річниці від дня смерті гетьмана Івана Мазепи відкриється виставка “Мазепіана у музейних зібраннях та приватних колекціях України”.

Про це повідомило Міністерство культури та стратегічних комунікацій України, передає Укрінформ.

Куратором виставки є доктор історичних наук, професор, науковець Інституту історії України Національної академії наук України та Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Ольга Ковалевська.

Організаторами і партнерами також є Музей видатних діячів української культури, Національна історична бібліотека України і приватні колекціонери.  Виставка вшанування пам’яті видатного дипломата, гетьмана Івана Мазепи і представлення його постаті у збережених артефактах, які раніше не демонструвалися разом працюватиме декілька місяців у бібліотеці Успенського собору за адресою вул. Лаврська 9.

Відвідувачі матимуть змогу побачити портрети, герби та інші атрибути влади державного діяча, які стали символами патріотичних рухів у XX столітті. Багато з них є унікальними й існують лише в одному екземплярі.

Фото: ukrdiaspora

 

Сообщение Мазепіана у музейних зібраннях та приватних колекціях України: виставка у Лаврі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top